• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleru sa "Kosova" propada transfer zbog pasoša: Sa tim papirom ne može u novi klub!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je odigrao fantastičnu sezonu, Albion Rahmani bi mogao da ostane bez transfera jer nema pasoš Srbije već "Kosova".

 Fudbaler sa Kosova ne može da pređe u Rumuniju zbog pasoša Izvor: Instagram/fcballkaniofficial/printscreen

Rumunski fudbalski klub Rapid iz Bukurešta imao je ideju da tokom ljetnog prelaznog roka u svoje redove dovede talentovanog napadača, ali momak koji im je bio prva meta ne može da stigne do njih - problem je pasoš, jer Rumunija ne priznaje "Kosovo". Tako bi moglo da se desi da Albion Rahmani iz Podujeva ne ostvari najbitniji transfer karijere samo zbog papirologije...

Za razliku od nekih drugih fudbalera porijeklom sa Kosova i Metohije, Albion ima samo jedan pasoš i on je potpuno bezvrijedan kada stigne do rumunske granice. Već godinama Rumunija je jedan od saradnika Srbije kada je u pitanju status Kosova u međunarodnim organizacijama, pa ni ovog puta nisu spremni da popuste, iako se priča da je Rapid želio da plati čak 700.000 evra za mladog napadača.

Sada je pred fudbalerom novi problem - u teoriji bi on mogao da završi transfer ukoliko bi napravio potez koji u ovom trenutku djeluje potpuno nerealno. Kako prenose lokalni mediji, Albion Rahmani bi postao igrač tima iz Bukurešta, ukoliko bi pristao da uzme srpski pasoš i da na taj način stekne mogućnost da uđe u zemlju. Ovakva situacija ne djeluje realno, pa ostaje da se vidi šta je sljedeći korak u Rahmanijevoj karijeri.

Inače, Rahmani je iza sebe ostavio impresivnu sezonu! On je za Balkani odigrao 50 mečeva, uz 30 postignutih golova i osam asistencija. Posebno efikasan bio je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu gdje je postigao sedam golova uz jednu asistenciju. Saigrače je nastavio da razigrava i grupnoj fazi ovog takmičenja, kada je podijelio lopte za golove protiv Kluža i Slavije iz Praga.

Sa druge strane, u šampionatu "Kosova" bio je neumoljiv. Na 35 mečeva postigao je 22 gola i asistirao pet puta, pa je sezonu završio kao najbolji strijelac. U toj godini Balkani je uspio da odbrani titulu šampionata koji Srbija ne priznaje jer Kosovo smatra sastavnim dijelom svoje teritorije, ali kojem UEFA daje prohodnost u evropska takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC