• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije Partizan oštećen, nego TSC! Oglasio se sudijski ekspert: To nije penal za crno-bijele!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je sporne situacije sa meča TSC-a i Partizana i presudio da je sudija pogriješio kada je dosudio penal za crno-bijele.

 Analiza suđenja na utakmici TSC Partizan 3:3 Izvor: Arena Sport/Screenshot

TSC i Partizan odigrali su fantastičnu utakmicu u subotu u Bačkoj Topoli, međutim ni sjajan fudbal nije uspio da skrene pažnju sa suđenja. Odmah poslije meča u kome su u 97. minutu crno-bijeli ostali bez tri boda (3:3), stiglo je nezvanično saopštenje, a jutro poslije i zvanično - uz bijesan komentar sportskog direktora Ivice Kralja. Na sve to iz Sudijske komisije FSS ne žele da ćute tako da je za utorak zakazana konferencija za medije Dejana Filipovića, dok se kao i poslije svakog kola - na TV Arena Sport oglasio i bivši sudija Zdravko Jokić.

Prema njegovoj procjeni spornih situacija sa meča, a bilo ih je podosta, zapravo je oštećen TSC, a ne Partizan! Po procjeni koju je dao sudijski ekspert Jokić, sve odluke koje je Mitić donio bile su ispravne, sem one da nagradi crno-bijele penalom u drugom poluvremenu poslije kontakta Saldanje i Ilića.

"Uvijek su problematični ti startovi golmana i uvijek treba da se gleda lopta. Igrač Partizana je sklonio loptu, golman je stigao i prije kontakta je izbio pod uglom od 90 stepeni. Ne ide prema gol-liniji nego je golman prvi izbio loptu. I to nije prekršaj za penal. Ovdje je VAR zakazao, ovo je greška sudije, morali su da zovu sudiju da gleda. Saldanja sklanja loptu, ali u tom trenutku golman stiže i vidjeli ste da je prvi izbija. Ne računa se kontakt nakon izbijene lopte", kazao je Zdravko Jokić koji je označio da je jedina stvar koju je Mitić pogriješio u korist TSC-a iz prvog dijela kada Stojića nije "častio" žutim kartonom za faul nad Nikolićem.

Potvrdio je da je prekršaj Kanutea za jedanaesterac postojao, kao i da je Partizanu opravdano poništen gol u situaciji kada se iz pasivnog ofsajda aktivirao Aleksandar Šćekić. Kako se aktivirao? Sudija Jokić kaže tako što je faulirao igrača TSC-a koji je išao na loptu, prije gola Ilića.

"Sudija je u dobrom položaju. U pravilima kažu da ako je igrač u ofsajdu i ometa igrača da pokuša da odigra loptom, onda je to ofsajd. Tada postaje aktivan u odnosu. Šćekić je prepriječio koljenom i utisak je bio prvo da lopta ide visoko. Nije tako. Ipak, igrač TSC-a ide u pravcu lopte i želi da odigra tom loptom, a Šćekić ga je faulirao. Možda bi stigao loptu da ga nije zaustavio, dovoljno je da je u pokušaju da odigra loptom. Prvo je bio ofsajd, a onda faul", objasnio je Jokić.

Derbi meč 1. kola Superlige 23/24.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Potvrdio je da je Kalulu zasluženo dobio drugi žuti karton, iako bi neke sudije progledale kroz prste, dok je kazao i da je u redu što je Mitić pustio da se igra poslije isteka nadoknade vremena, jer je bila opasna situacija. Takođe, kazao je da je prekršaj za penal TSC-a postojao.

"Mnoge moje kolege griješe: prekršaj nije gdje je započeo, nego gdje se završava. Mnogi kažu da ga je držao van kaznenog prostora, ali igrač stoji na liniji kada se prekršaj završava i linija je dio kaznenog prostora", objasnio je Jokić i potom dao i svoj komentar na saopštenja: "Mitić je sudio šest utakmica Partizanu prošle sezone i ni na jednoj nisu se žalili. Čim je sudio šest utakmica nije bilo primjedbi. Možda nije imao dan, možda je izostao timski rad sa VAR-om..."

Pogledajte

00:50
TSC - Partizan 3:3
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bigi

Idioti sitno potplaceni ..krali ste dok ste sudili sad opet lopovijate...sitno.Partizan je ostecen,penal tsc u nije bio,van 16erca je bio...itd.Imamo oci,potplacenici jadni ste.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC