• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JAVNO IZGOVARAM IME TOG ČOVJEKA! Ivica Kralj: On je naredio krađu Partizana

Autor Dušan Ninković

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj bez dlake na jeziku nakon prvog kola Superlige.

 Ivica Kralj o utakmici Partizana i TSC-a Izvor: MN PRESS

Partizan je remizirao u Bačkoj Topoli (3:3) protiv TSC-a, a Superliga Srbije nije mogla burnije da počne. Nakon niza spornih situacija na koje su crno-bijeli ukazali klupskim saopštenjem, oglasio se i Ivica Kralj, sportski direktor kluba iz Humske. On je u svojoj izjavi, dostavljenoj medijima, prstom pokazao u čovjeka koji treba da podnese ostavku.

Saopštenje nekadašnjeg golmana Partizana Ivice Kralja, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora, prenosimo u cjelosti.

"Želim da, kao sportski direktor Partizana, u svoje lično ime kažem šta mi je na srcu i vjerujem da će svi moji saradnici u fudbalskom klubu, ali i naše zajedničke porodice u Jugoslovenskom sportskom društvu, podijeliti moje mišljenje u vezi sa svim onim što se timu dogodilo u Bačkoj Topoli. Došao sam u Partizan u teškom momentu, iako su me mnogi savjetovali da to ne činim, da ću biti “potrošen”, ali je moj klub meni dao sve i niti sam razmišljao na taj način, želio sam samo da mu se odužim. Nikada nisam dozvoljavao, niti ću da budem nečija marioneta, čistog obraza i srca sam prihvatio posao i borbu za igrače, stručni štab, navijače i moj klub. Zato me sve što sam vidio protiv TSC mnogo boli i sa gorčinom poručujem da se sportski sektor na čijem sam čelu, igrači i struka neće predati i dižem glas protiv sudijskog nasilja već na prvoj utakmici prvenstva.

Nasilja koje je u velikoj mjeri doprinijelo da ostanemo bez zaslužene pobjede. To je samo znak da smo uradili dobar posao u prelaznom roku i izazvali bijes onih koji bi da nas uruše i ne dozvole da se sportski takmičimo", rekao je Kralj i dodao:

Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do posljednjeg trenutka utakmice, a, vjerujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovjek, ako se on čovjekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslenja tri mjeseca mukotrpno radimo i gradimo. U teškim momentima klub je ušao u veliki rizik, uložio u tim, prepoznali su to i navijači, ali je taj nazovi čovjek poslije svega toga, poslije nevjerovatne borbe i želje na terenu sve izbrisao kao gumicom i ostavio muk i nevjericu u svlačionici. Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vrijeme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobjedu, sem jednim imenom... Znam da 'papir' ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovjek je upravo to." 

Nekadašnji reprezentativni golman javno je pozvao Dejana Filipovića da podnese ostavku!

"Taj nazovi čovjek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čovjeka, čije ime ću da izgovorim javno. Pozivam Dejana Filipovića, predsjednika takozvane Sudijske organizacije, da podnese ostavku, jer svojim nečasnim djelovanjem uništava i narušava ugled i pomenute organizacije i Fudbalskog saveza Srbije. Ovdje su i te kako njegovi 'prsti', te je red da se oglasi i objasni nepočinstvo njegovog pulena u Bačkoj Topoli, a potom se povuče sa funkcije kojoj očito nije dorastao", kazao je Ivica.

Sportski direktor Partizana pozvao je sve navijače njegovog kluba da ih ovaj momenat "otrijezni" i da se aktivnije uključe u borbu za crno-bijele boje. Dolazak na stadion ili neka druga vrsta promocije neophodni su klubu u ovom trenutku, kaže Ivica Kralj. 

Derbi meč 1. kola Superlige 23/24.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

"Koristim takođe i statusno pravo i obavezu da ovim putem pozovem sve navijače Partizana na sportsku mobilizaciju i to ne samo one najvjernije, koji su i juče napravili izuzetan ambijent i bili timu vjetar u leđa, već partizanovce među javnim ličnostim - glumce, pjevače, muzičare, druge sportiste, sadašnje i bivše, sve javne ličnosti, kojima je Partizan u srcu, da dođu na stadion, ali i da svojim djelovanjem promovišu Partizan i ukažu na nepravde koje se dešavaju. Ovaj momenat sve mora da nas otrezni i ujedini kao do sada, ako već nije. Volio bih da u svima nama prodari inat i da dobrom enegrijom damo snagu našem timu i treneru, jer ova borba se ne vodi samo na terenu, to je jasno kao dan. Hvala zato I navijačima koji su bili uz tim u Bačkoj Topoli i prepoznali da za uspjeh nije bilo dovoljno nadigrati samo sportskog rivala kome smo pružili ruku bez problema, već i tog čovjeka, ako se on uopšte tako može i nazvati. Ćutanje na brutalnu otimačnu koja nam je priređena bi bilo znak predaje, a ja ne želim da ćutim, jer ispred sebe imam vas, navijače i instituciju, čija istorija i veličina obavezuju i mene i sve koji vole Partizan da ga branimo i brinemo o njemu u dobra, ali i zla vremena", ispričao je na kraju Ivica Kralj, sportski direktor crno-bijelih.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:50
TSC - Partizan 3:3
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC