• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda odmah koristi novo pravilo srpskog fudbala! Šest fudbalera otišlo, a zapravo su i dalje na "Marakani"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda ima plan za svoje mlade fudbalere i koristi novo pravilo srpskog fudbala.

 FK Crvena zvezda koristi dvojne registracije fudbalera Izvor: MN PRESS

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučio je da ovoga ljeta u srpski fudbal vrati pravilo koje je ukinuto prije nekoliko godina. U pitanju su dvojne registracije zbog kojih fudbaleri mogu da budu paralelno registrovani u dva tima, što će Crvena zvezda iskoristiti kako bi riješila problem "nagomilanog" igračkog kadra.

Zvezda je već napravila načelni plan za predstojeću sezonu i zamisao je da čak šestorica igrača budu na dvojnoj registraciji. Prema saznanjima "Mozzart Sporta" to su Nikola Mituljikić, Nikola Knežević i Jegor Prucev, koji će pored potencijalnih minuta kod Baraka Bahara biti na raspolaganju i Simi Kruniću u OFK Beogradu, odnosno sa druge strane Jovan Šljivić, Stefan Leković i Kosta Nedeljković će biti opcija Marku Neđiću u Grafičaru.

Tokom priprema činilo se da su minutaži u prvom timu Crvene zvezde najbliži Kosta Nedeljković, koji je počeo dosta mečeva kao desni spoljni, kao i mladi vezista Jovan Šljivić. Povremeno je šansu dobijao i Stefan Leković, ali čini se da još nije spreman da ponese teret kakav je nekada imao Strahinja Eraković po ulasku u prvi tim.

Što se tiče Pruceva, zbog povrede je propustio najveći dio priprema, dok se na Mituljikića i Kneževića nije ozbiljnije računalo i očekivalo se da odu na pozajmice. Ipak, to neće biti "potpune pozajmice", nego će istovremeno moći da igraju za dva kluba po potrebi. Ako se otvori šansa da igraju za Crvenu zvezdu, trener Barak Bahar će ih pozvati, međutim najveći dio sezone će ipak provoditi u Prvoj ligi Srbije.

Podsjetimo, povratak dvojne registracije je podigao veliku buru u srpskom fudbalu pošto nije uobičajena evropska praksa. Klubovi su ograničeni da ustupe maksimalno deset igrača na dvojnu registraciju, najviše pet u istom klubu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC