• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo je da bude još jedan penal za Zvezdu! Ekspert objasnio sporne situacije: "Sudija napravio konfuziju!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Po riječima sudijskog eksperta Zdravka Jokića odluke o penalu i crvenom kartonu u ranoj fazi utakmice su ispravno donijete.

 Analiza suđenja utakmice Crvena zvezda Vojvodina 5:0 Izvor: MN PRESS

Početak nove sezone u Superligi Srbije bio je veoma buran - TSC i Partizan odigrali su spektakularan meč u Bačkoj Topoli i o toj utakmici već danima se priča! Analizirao je detalje sa meča i Zdravko Jokić, a sudijski ekspert televizije "Arena sport" analizirao je i detalje sa meča Crvena zvezda - Vojvodina. Tom prilikom je istakao kako je aktuelni šampion "oštećen" na meču koji je ubjedljivo pobijedio (5:0)!

Po Jokićevim riječima, ništa nema sporno u penalu koji je u ranoj fazi meča glavni arbitar dosudio u korist Zvezde. Kazneni udarac koji je omogućio Krasou da stigne do prvog gola na takmičarskim mečevima u novom klubu adekvatna je odluka nakon Busnićevog neopreznog starta, a defanzivni vezni zasluženo je i isključen nešto kasnije - kada je drugi put opomenut!

"Ovdje se radi o konfuziji koju je sudija reakcijama izazvao. Svojim pokretima zbunio je i navijače, i igrače, i komentatora Arene. Start Busnića je na nogu, žuti karton zbog prekršaja na tetivu. Sudija je malo pokazao rukom lijevo, pa je akcenat stavio na opomenu igraču i niko nije bio siguran da li je penal. Bezobziran start na nogu protivnika, tako da je ovo penal. Izazvao je nedoumicu neadekvatnim govorom tijela", objasnio je nekadašnji sudija Zdravko Jokić i dodao komentar i na drugi žuti karton Busnića: "Obećavajući napad, on gura protivnika s leđa, što se kažnjava žutim kartonom."

U emisiji "Pregled kola" analiziran je i sporni detalj iz drugog dijela meča, kada je Stefan Mitrović u protivničkom kaznenom prostoru driblao protivnika koji se našao na zemlji. Tom prilikom je defanzivac Vojvodine odigrao rukom, a zatim se Mitrović našao na zemlji - glavni arbitar nije pokazao na bijelu tačku, ali je Jokić istakao da je i u toj situaciji Crvena zvezda trebalo da dobije udarac sa bijele tačke.

Pogledajte

01:46
Aleksandar Dragović
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC