• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMA JEDAN MALI, TRESE MREŽE K'O LUD! Kako je legenda Zvezde otkrila ZVIJER iz Partizana: "Nisam ti ja rekao za njega!"

Autor Dragan Šutvić

Mitar Mrkela prisjetio se sjajne anegdote kako je Aleksandar Mitrović postao oslonac U19 reprezentacije Srbije i sa njom se popeo na krov Evrope.

 mrkela o mitroviću Izvor: MN PRESS

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je prije tačno deset godina Evropsko prventvo u Litvaniji, a tim povodom FSS je organizovao interesantan događaj na Ubu na kome su legende govorile o podvigu "orlića". Jedan od onih koji su se prisjećali ovog pohoda bio je i čuveni Mitar Mrkela, danas sportski direktor, a nekada "šef" mlađih kategorija FSS, koji je opisao kako je uopšte došlo do poziva Aleksandru Mitroviću - danas najboljem strijelcu u istoriji Srbije.

Ljubinko Drulović nije ni imao "pravog špica" uoči puta za Litvaniju, tako da je pred turnir u Izraelu, koji je poslužio kao orijentir za dalje, stigao prijedlog Aleksandra Stanojevića da u Teleoptiku "ima jedan mali". Ispostavilo se, bio je to Mitrović koji je dobio čak i nagradu za igrača turnira.

"Nismo imali špica za važan turnir u Izraelu, tadašnji trener Partizana Sale Stanojević nam nije dao Lazara Markovića zbog neke evropske utakmice, ali me je odvukao na stranu i šapnuo 'imaš u Teleoptiku nekog malog Mitrovića, trese mreže k'o lud i biće čudo od napadača, ali nemoj molim te da kažeš Vuku Rašoviću da sam ti ja to rekao'", prisjetio se Mitar Mrkela i izmamio salvu aplauza prepunog Doma kulture u Ubu.

"Pozvali smo Mitra i to mu je bio prvi nastup za neku reprezentativnu selekciju. Bio je prvi strijelac turnira u Izraelu, tako je ušao u selekcije i nikada poslije nije ni izlazio. Pogledajte gdje je danas".

Nažalost, dobar dio igrača koji su bili dio reprezentacije koja se popela na krov Evrope nije uspeo da ostvari svoj potencijal, a MONDO se detaljno bavio njima. Pročitajte gdje su danas i šta rade svi fudbaleri koje je Ljubinko Drulović odveo u Litvaniju, da li se uopšte sjećate svih?

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC