• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj evropskih snova za Željezničar: Poraz Sarajlija u Bakuu, Nefči ide dalje (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon 2:2 u prvom meču u Sarajevu, Željezničar je u Bakuu poražen od Nečfija 0:2, čime je završio ovogodišnji nastup na međunarodnoj sceni.

 Nefči - Željezničar, revanš drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Željezničar je završio ovosezonski evropski put.

Nakon 2:2 u prvom meču na "Grbavici", fudbaleri iz Sarajeva poraženi su u Bakuu od Nefčija 0:2, čim je azerbejdžanski tim izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

NEFČI - ŽELJEZNIČAR 2:0 (1:0)
/Sajef 19, Edi 70/

Prvu priliku na meču imali su gosti. Ovčina je u 17. šutirao direktno u golmana Nefčija Brkića i bila je to prva ozbiljna šansa, ujedno i jedina prava za goste iz Sarajeva u prvom dijelu susreta.

Samo dva minuta kasnije, domaći su poveli. Kenet Sajef iskoristio je smušenost u odbrani Sarajlija i donio vođstvo Azerbejdžancima, koji su nakon prvih 45 minuta imali rezultat koji ih vodi dalje.

Dobra akcija gostiju mogla je završiti bolje u 56. minutu, ali je šut Sulejmana Krpića uspio da odbrani Brkić.

Pet minuta kasnije ponovo se pred golom Željezničara našao Sajef, međutim ovaj put Muftić je sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Isti igrač i u 65. minutu je snažno šutirao sa distance, ali ponovo je Muftić bio siguran.

Bili su domaći konkretniji, a onda u 70. minutu stigli su zasluženo i do drugog gola. Mrežu "plavih" zatresao je Edi i tako najavio kraj evropskih snova za tim sa "Grbavice".

Na dalekom gostovanju u Azerbejdžanu oko 150 navijača Željezničara, popularnih "Manijaka", bodrilo je svoj tim, koji nije uspio da ostvari povoljan rezultat, te završava nastup na međunarodnoj sceni.

NEFČI: Brkić, Buludov (89. Zulfugarli), Matijas, Tamas, Alijev (19. Salahli), Žaber, Mahmudov (89. Bogomolski), Edi, Sajef (89. Jusifli), Ozobić (77. Hadžijev), Lebon. Trener: Adrijan Mutu.

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Galić, Kosorić (71. Dubačkić), Cocalić, Jašarević, Rustemović (65. Turanjanin), Ovčina (51. Drljo), Biber (71. Biber), Mekić, Haračić (71. Amoa), Krpić. Trener: Nermin Bašić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC