• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Vojvodina ispala iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu
 Vojvodina ispala iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Vojvodina odmah ispala iz Evrope! Novi poraz od Kiprana

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novosađani opet izgubili od Apoela i ispali poslije samo 180 minuta u Evropi.

 Vojvodina ispala iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu Izvor: MN PRESS

Novosađani su i ovog četvrtka izgubili od Apoela 1:2 i tako već na prvom koraku završili svoju evropsku sezonu. Ponovo je strijelac bio Dejan Zukić, ponovo je asistent bio Nikola Čumić i ponovo su Kiprani iskoristili kiks domaćih da pobijede. Ovog puta, to je bilo igranje rukom defanzivca Voše Mamadua Traorea u 74. minutu, poslije čega je sudija dosudio opravdano penal i sa bijele tačke je zapečaćena evropska sudija srpskog tima.

Iako su se sudarili sa favorizovanim protivnikom, Apoel ipak nije ostavio utisak tima protiv kojeg ne može da se igra. Nažalost, Vojvodini ove i prethodnih sezona za takav, ravnopravan nastup sa jačima od sebe fali i iskustvo, ali i kvalitet. Voša je tako neslavno, za samo 180 minuta završila svoju povratničku epizodu u Evropi, u kojoj prošle godine nije igrala, a sezonu prije toga je doživjela debakl protiv Laska (1:7) u dvomeču nakon pobjede protiv litvanskog Panevežisa u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Nažalost, to je bio i ostao jedini evropski dvomeč u kojem je Vojvodina pobijedila još od ljeta 2016, u kojem je Vojvodina pod Nenadom Lalatovićem preko Bokelja, Konas Kija i Dinamo Minska stigla do plej-ofa za Ligu Evrope protiv AZ Alkmara (0:3 u dvomeču).

Ipak, to je sada već sve dalja istorija. Trenutna realnost Voše je da će i ovu sezonu provesti isključivo u domaćim okvirima već od 3. avgusta. Srbiju će u Evropi predstavljati Zvezda, TSC, Čukarički i Partizan.

Možda će vas zanimati

22:57

Ovako je izgledao meč na Karađorđu

22:03

Vojvodina još nije za Evropu

Posle nekoliko sjajnih evropskih sezona u poslednjoj deceniji i čak tri dolaska do plej-ofa za Ligu Evrope (protiv Šerifa, Viktorije Plzenj i AZ Alkmara), Vojvodina sada već godinama ne uspeva ni da ozbiljno uđe u klinč sa evropskim konkurentima.

Od poslednjih šest evropskih dvomeča, Vojvodina je dobila samo jedan - protiv Panevežisa na početku kvalifikacija za Konferencijsku ligu 2021. godine (1:0, 1:0). U dve sezone pre toga ispadala je na prvom stepeniku od Ružomberoka i Standard Liježa, a nakon toga ju je deklasirao Lask (1-7) i sada je praktično rutinski izbacio i Apoel (1:2, 1:2). Ni ova sezona neće promeniti tu sliku.

21:56

KRAJ - VOJVODINA ISPALA IZ EVROPE

Konačan rezultat je 2:1 za APOEL i isti je kao i pre nedelju dana na Kipru. To znači da je Vojvodina 3. avgusta završila evropsku sezonu.

21:33

74' APOEL OPET VODI - 2:1!

Kiprani golom iz penala u 74. minutu stiču ogromnu prednost. Strelac je bio Jorgos Efrem, šutiravši snažno u svoju desnu stranu. Golman Voše Lazar Carević je "pročitao" stranu, zakačio loptu, ali ništa više od toga nije mogao da uradi.

Prethodno je lopta je pogodila u ruku defanzivca Vojvodine Mamadua Traorea, ruka je bila iznad glave i sudija iz Letonije Viltaijjs Spasjonikovs pokazao je na belu tačku bez mnogo razmišljanja.

21:18

Ponovo preti Apoel

Napadač gostiju Feftacidis pokušao je sa 16-17 metara i udarac je bio blokiran. Vojvodina ima još pola sata da "napadne" gol, koji joj je neophodan za produžetke

20:45

Velika šansa za Vojvodinu!

Najlepša akcija Voše završena je šutem Zukića, ali je golman Kiprana ovaj udarac odbranio! Gađao je Vošin strelac sa ivice kaznenog prostora, lopta je išla nisko i Slovenac Vid Belec je bio na mestu.

20:38

GOL, 1:1, IMA NADE ZA VOJVODINU!

Dejan Zukić izjednačuje na 1:1 u 38. minutu! Kao na Kipru, pogodio je na asistenciju Nikole Čumića, ali sada nogom - sa ivice peterca! Ne predaje se Voša i borba tek predstoji!

Izvor: MN PRESS

20:30

Ogromna šansa za Vojvodinu!

Najbolji igrač Voše Nikola Čumić ušao je u veliku šansu, posle driblinga šutirao sa desetak metara od gola, ali mu je slovenački golman Vid Belec nogom odbranio udarac.

Izvor: MN PRESS

20:28

Vojvodina gubi - 0:1!

Apoel je u 27. minutu stekao prednost golom Sarfa, udarcem sa ivice kaznenog prostora. Golman Vojvodine Lazar Carević bio je "na lopti", ali uspeo je samo da je zakači na njenom putu ka mreži. Čak trojica igrača Apoela bila su praktično usamljena na 18 metara od gola Voše - za ovaj nivo ipak preveliki propust.

Vojvodina sada gubi 1:3 u dvomeču i mora da postigne dva gola da bi izborila produžetke.

20:17

Gosti su prvi zapretili

Apoel je u 17. minutu preko Eduarda mogoao da povede, ali je Eduardo prebacio gol Lazara Carevića. Testirali su Kiprani koncentraciju defanzivne linije srpskog tima.

19:59

Meč je počeo!

Vojvodino, na pobedu!

19:40

Ovo je tim Vojvodine!

Vojvodina: Carević - Jeličić, Traore, Crnomarković, Lazarević - Nikolić, Milosavljević, Zukić, Vukić, Čumić, Baraj

APOEL: Belec - Čeabake, Krespo, Divoli, Sušić - Gomes, Kostadinov, Sarfo - Eduardo, Kvilitalija, Feftacidis

Izvor: MN PRESS

19:34

Tu su i navijači Apoela

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

19:34

Stadion Vojvodine pola sata pred meč

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

19:33

Vojvodina juri "minus" iz prve utakmice

Prvi duel u ovom dvomeču, odigran u Nikoziji, završen je pobedom Apoela 2:1. Vezista Vojvodine Dejan Zukić doneo je veliku radost navijačima i izjednačenje sredinom drugog dela, ali je potom golman Lazar Carević napravio kiks pri intervenciji posle kornera i to su domaći kaznili.

Izvor: YouTube/RTS Sport/Screenshot

19:30

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

Duel Vojvodina - Apoel počinje u 20 časova i pratite ga u tekstualnom prenosu uz MONDO.

UKRATKO

  • KRAJ: Vojvodina - Apoel 1:2
  • Prvi meč završen pobedom Kiprana 1:2
  • Pobednik dvomeča igra protiv Vorskle ili Dile Gori
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije