• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda opet vjeruje u djecu - Bahar četvorici dao šansu: Klinci na terenu, a šampion ne trpi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pogon Crvene zvezde na početku nove sezone su i mladi fudbaleri koji su ponikli u klubu, a dobili su priliku kod Baraka Bahara.

 Barah Bahar vjeruje mladim igračima u Crvenoj zvezdi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je furiozno počela sezonu u kojoj je šef struke Barak Bahar. Nakon ubjedljivih igara i pobjeda u pripremnom periodu, crveno-bijeli su nastavili da igraju u tom ritmu i u Superligi, pa aktuelni šampion nakon tri kola stoji usamljen na vrhu tabele kao jedini tim sa maksimalnim brojem bodova. Uz to, izraelski trener je promovisao u prvi tim nekoliko mladih fudbalera, što publika na stadionu "Rajko Mitić" uvijek posebno cijeni.

U prva tri kola Superlige, Bahar je pokazao da vjeruje četvorici mladih fudbalera, poniklih u Zvezdinoj školi. Priliku da upišu prve nastupe u novoj sezoni već su dobili Vladimir Lučić, Jovan Šljivić, Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović.

Najveća minutaža pripala je ofanzivcu Vladimiru Lučiću, koji polako postaje univerzalac u crveno-bijelom dresu. Iako inače krilo u dosadašnjem deijlu karijere, Lučić je u novom sistemu sebe pronalazio na različitim mjestima. Za sada je igrao kao jedan od dvojice klasičnih napadača, ali i kao igrač koji je trebalo da bude spona između veznog reda i napada. Sudeći po minutaži, on je jedan od miljenika Baraka Bahara - dva puta je bio starter, odigrao je 154 minuta i postigao je gol u prvom kolu protiv Vojvodine.

Uz njega, priliku da se prikažu navijačima Crvene zvezde dobila su i trojica igrača rođeni 2005. godine! Pored vraćanja Lučića sa pozajmice u Čukaričkom, jedna od prvih odluka izraelskog stručnjaka bilo je i prebacivanje nekoliko talentovanih igrača u seniorski pogon aktuelnog šampiona Srbije.

Uz Jovana Mijatovića, koji je bio dio prvog tima i u prethodnoj sezoni, šansu među odraslima dobili su talentovani defanzivac Kosta Nedeljković i ofanzivac Jovan Šljivić. Sva trojica su do sada upisali debitantske nastupe - Šljivić je na dva meča odigrao 64 minuta, Nedeljković je na debiju dobio pola sata, dok je Mijatović proveo na terenu samo šest minuta i za to vrijeme zatresao mrežu Mladosti iz Lučana.

U narednom periodu bi priliku da igraju mogli da dobiju Stefan Leković koji je 2004. godište, kao i Nikola Knežević i Nikola Mituljikić koji su 2003. godište. Uz to, Zvezda ozbiljno računa na mlade igrače u vidu Iraklija Azarova, Marka Stamenića, Stefana Mitrovića, Jegora Pruceva, Uroša Kabića...

Pogledajte

02:00
Zvezda Napredak penal
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC