• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA JA TO URADIM - UBILI BISTE ME! Gvardiola zakukao: Potrošili su milijardu evra, a ja ni Megvajera nisam doveo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pep Gvardiola je istakao da Čelsi troši mnogo više od Mančester sitija.

 Pep Gvardiola o Čelsiju Izvor: Profimedia

Mančester siti je dolaskom vlasnika sa Istoka postao jedan od najbogatijih fudbalskih klubova na svijetu, ali u prethodnih nekoliko prelaznih rokova niko ne može da parira Čelsiju. Za godinu dana otkako je klub kupio Amerikanac Tod Boli "plavci" su potrošili preko 1.000.000.000 evra, a o tome je sada pričao i Pep Gvardiola.

FIFA i UEFA, kao ni Premijer liga nisu kaznile Čelsi zbog kršenja fnansijskog fer pleja, a Gvardiola je pred novinarima rekao da bi on i njegova ekipa sigurno bili kažnjeni da se desi tako nešto. 

"Ne bih mogao da budem ovdje da smo potrošili koliko je Čelsi potrošio u posljednja dva prelazna roka. Ubili biste me. Ionako ćete da me uništite. Ljudi kažu da Siti i Gvardiola kupuju igrače. Pa ne znam da sam imao puno novca u džepovima za igrače koje sada imam. Moramo da vidimo šta se događa na tržištu i onda, ako možemo, da platimo cijenu koja nam se čini u redu. Htjeli smo Megvajera, ali ga nismo jer nismo htjeli toliko da ga platimo. Htjeli smo Kukurelju, ali nismo ga platiti, htjeli smo Sančeza, ali nismo ga platili. Platićemo ono što smatramo normalnom cijenom. Inače, imamo i vlastitu akademiju", rekao je Gvardiola.

Iako je Mančester siti pod optužbom Premijer lige da je 155 puta prekršio finansihjski fer plej, Gvardiola smatra da nije problem u Sitiju već u Čelsiju. Iako, kako kaže, ne zamjera ništa gazdama ovog kluba. 

"Čelsi može da radi šta god hoće. Ne kritikujem ih. Kažem, mi bismo bili mrtvi da tako radimo, a oni mogu šta hoće. Ako oni žele da potroše još 900.000.000 slobodno. Posao je posao. Puno su igrača prodali ovog ljeta, tako da to mogu slobodno da rade. Ne volim kada kritikuju mene i ono što radimo. Svako radi šta je najbolje za klub. Svi su pobjednici. Recite mi istinu: uživate li u ljetnjem prelaznom roku? Uvijek neki igrač prelazi negdje. Jako je zabavno. Svi se žale na Saudijsku Arabiju, a klubovi im otvaraju vrata, postavljaju crveni tepih. Šta želiš, prijatelju? Svi sve prodaju, srećni su. Žale se, ali rado otvaraju vrata", rekao je Gvardiola. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC