• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA, OTIŠAO SAM ZBOG NOVCA, ALI NE ZNATE MOJU PRIČU! Tevez otvorio dušu, ućutkao sve koji ga zovu "plaćenik"

Karlos Tevez je "ućutkao" sve one koji kritikuju fudbalere koji zbog novca idu u Saudijsku Arabiju.

 Karlos Tevez o odlasku u Kinu Izvor: Instagram/__carlitostevez

Veliki broj fudbalera stigao je ovog ljeta u Saudijsku Arabiju gdje su "nikad veće plate". Sve je krenulo zimus sa otpisanom zvijezdom Kristijanom Ronaldom, a nastavilo se prethodnih nedjelja dolascima Karima Benzeme, Sergeja Milinković-Savića, Nejmara, možda uskoro i Aleksandra Mitrovića. Dok stižu kritike sa različitih strana,mnogi su zaboravili da se i prethodnih godina nekoliko poznatih igrača odlučilo na transfere isključivo zbog novca.

U pitanju je Karlos Tevez koji je zbog novca otišao u Kinu koja je jedno vrijeme "dobro plaćala". Obukao je dres Šenhue još davne 2016. godine, napravio čak skandal u "svojoj" Boki Juniors jer je želio da zaradi još novca na drugom kraju svijeta, a sada je objasnio i zašto je to učinio.

"Mnogi su me ljudi kritkovali zbog odlaska u Kinu, ali stvarno ne znaju moju priču. Tokom te faze moje karijere zaradio sam mnogo novca. Ali, znate šta sam učinio? Rekao sam svom agentu da mi ne treba taj novac, ali sam samo želio da kupim još 15 kuća i da izvučem svoju porodicu iz naselja Fuerte Apačea", kazao je Karlitos koji kao i većina Južnoamerikanaca ima ogromnu porodicu i jedini im je spas iz siromaštva.

Izvor: Profimedia

"Niko ne zna, ali pokušavam da izdržavam 15 porodica, uključujući svoju braću, stričeve i tako dalje. A ako počnete da brojite, to je oko 60 ljudi. Sve što sam učinio je da se pobrinem da nova generacija Teveza ima bolji život, da imaju dobro obrazovanje i da ne prolaze kroz ono kroz što sam ja prošao", naglasio je Tevez.

Argentinac je u Kini igrao za Šenhuu gdje je proveo nešto duže od godinu dana i nedeljno je zarađivao čak 700.000 evra, pa mu je sigurno ostalo i "preko" kada je napravio pomenute kuće. "Školovala me je ulica, a ne škola. Puno toga što sam naučio dugujem svojoj četvrti Fuerte Apače. Nismo imali hrane, ali svi su te zvali i nudili ti što su imali. Jeli smo paradajz i hljeb. Iako sam završio u fudbalskoj eliti, nisam to zaboravio", zaključio je Tevez.

Podsjetimo, Tevez je ponikao u Boki, a potom je igrao za Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti, Juventus, opet Boku, pa pomenuti Šenhuu, da bi opet u svom matičnom klubu završio karijeru 2021. godine. Od tada je radio kao trener Rosarija i nije se proslavio.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC