• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuno poniženje Partizana! "Ovo više nije onaj klub"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

I dalje se sabiraju utisci poslije katastrofalnog nastupa i teškog poraza crno-bijelih u Skandinaviji

 Skandinavski mediji o porazu Partizana - potpuno poniženje Izvor: MN PRESS

Danski Nordšjeland razbio je Partizan 5:0 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, a skandinavski mediji bez okolišanja to oslikavaju kao rezultatsku katastrofu crno-bijelih. "Divlje scene u Farumu: Totalno poniženje", naslov je teksta na portalu "Ekstrabladet". "Noršdjeland je prštao i pobijedio Partizan 5:0 kod kuće u utakmici u kojoj se vidi velika razlika u klasi", ocijenio je autor u izvještaju.

U tekstu danskih novinara se, naravno, hvale fudbaleri domaćeg tima, sa akcentom na spektakularni gol Martina Fresea za 1:0, ali i uz objašnjenje za sve koji ne prate srpski fudbal. "Dio ove priče je i to da je Partizan prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu tabele u Srbiji i da je po snazi daleko od veličine iz ranijih vremena", objašnjava danski novinar, ali i napominje da je pobjeda mogla ili trebalo da bude ubjedljivija.

Kritikuje se i pristup trenera Igora Duljaja, koji je za meč spremio crno-bijele onako kako je Nordšjeland i hteo. "Partizan je od početka odabrao očiglednu taktiku - ostati ultra zategnut u linijama 'nisko' na terenu. Na nesreću Srba, Nordšjeland ima dosta iskustva u igranju baš protiv te taktike. Plan je propao praktično od prvog zvižduka sudije".

Poslije snažnog šamara, Partizan se vraća u Beograd i okreće se utakmici protiv Javora, kao i domaćem prvenstvu. Evropsku priču je osim u slučaju apsolutne senzacije završio već u avgustu, blamažom koja će ostati upamćena u crnim rekordima kluba.

Trener crno-bijelih Igor Duljaj posle meča je potpuno preuzeo odgovornost za debakl i primijetio da su neki "jedva čekali" da se to dogodi. Takođe je govorio i o tome da još nije dobio sva pojačanja koja je tražio, da ima "trojicu štopera", da mu nedostaju brzi igrači sa klupe koji bi unijeli energiju i promijenili ritam... Ipak, s obzirom na sve navedeno, veliko je pitanje i da li bi jedan ili dvojica novih igrača napravili razliku, jer je Duljajev tim i na drugom evropskom gostovanju potpuno podbacio. Mladi trener rekao je da će uprava odlučivati o njegovom statusu i ostaje da se vidi da li će i njegov položaj biti pod pitanjem u narednim danima, dok se u Humskoj budu privikavali na činjenicu da ove sezone po svemu sudeći neće biti Evrope na stadionu Partizana nakon četvrtka i revanša.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC