• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zalijepim usta, stavim naočare i legnem da spavam! Najbolji napadač svijeta šokirao rutinom, pa objasnio zašto ovo radi

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Erling Holand ima pomalo čudne navike, ali izgleda da "rade" kod njega.

 Erling Haland lijepi usta i stavlja naočare pred spavanje Izvor: Instagram/erling.haaland/Screenshot

Norveški fudbaler Erling Haland impresionirao je prošle sezone u dresu Mančester sitija, u istom ritmu nastavio je i ove, pa nije čudo što je jedan od najvećih favorita za "Zlatnu loptu" uz Lionela Mesija. Već ima 55 golova u dresu Sitija i nevjerovatno je da ponekad djeluje kao "prava mašina za golove", a kada se malo zagrebe ispod površine - vidi se da Haland ima i navike koje bi mogle da se podvedu pod "robotske".

Tako je već ranije Haland objašnjavao da ima specijalnu ishranu koja posebno uključuje meso, dok posebno vodi računa i o režimu spavanja na koji retko ko od njegovih kolega obraća pažnju. Prema riječima Norvežanina, to je jedan od razloga zbog kojih je uvijek koncentrisan pred golom.

"Spavanje je najvažnija stvar na svijetu. Kako bih čvrsto spavao, radim jednostavne stvari, recimo nosim naočare koje blokiraju plava svjetla i gasim sve uređaje u sobi prije spavanja. Na duži period se isplati činiti sitnice za svoje zdravlje", izjavio je Haland u jednoj emisiji gdje su se svi iznenadili njegovim posebnim režimom, posebno kada im je objasnio da koristi i tehniku koja se na prvi pogled čini vrlo bizarnom.

"Trebalo bi sebi da zalijepiš usta. Ja tako spavam. Takođe, imam saunu u kući, koju pokušavam da koristim svakodnevno", objasnio je Haland svoju čudnu tehniku koja izgleda uspjeva jer je ove sezone već postigao tri gola i zvanično je izabran za najboljeg igrača prošle sezone u Premijer ligi.

Podsjetimo, prethodno je Haland igrao za Molde, Salcburg, Dortmund i u Sitiju je od prethodnog ljeta, pa je za samo jednu sezonu kod Gvardiole postao kandidat za "Zlatnu loptu", uz još tri osvojena timska trofeja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC