• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro i Džeko najavili meč sa Lihtenštajnom - selektor poručio: "Vjerujem u igrače i očekujem pobjedu"

Autor Haris Krhalić

Kvalifikaciona utakmica Grupe J za odlazak na Euro 2024 između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna se igra sutra na stadionu „Bilino polje“ u Zenici sa početkom od 20:45 časova.

 kodro, džeko Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Večeras je održana službena pres konferencija bh. tima na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektor Meho Kodro i kapiten Edin Džeko.

Selektor Kodro očekuje da će naši protivnici igrati jako defanzivno, ali vjeruje u kvalitet našeg tima te preuzima ulog favorita. 

„Očekuje nas vrlo važna utakmica. Mi smo u zadnja tri dana radili na pitanju kako probiti odbrambeni bedem gostiju. Znamo šta nas čeka na terenu. Neće biti lako, ali ambijent u našoj ekipi je dobar. Igrači prihvataju sve o čemu smo pričali. Vjerujem u njihov kvalitet, možemo da podignemo nivo igre. Očekujem ofanzivnu igru i pobjedu. Prihvatamo ulogu favorita“, rekao je Kodro.

Selektor reprezentacije BiH nije htio komentarisati "slučaj Ahmedhodžić" te je dodao kako će za ta pitanja biti "otvoren" nakon utakmice sa Islandom. 

„Ne bih volio trošiti energiju na nešto drugo osim na sutrašnju utakmicu. Uvjeren sam da ova ekipa može igrati bolje. Pokušat ćemo igrače osloboditi grča u kojem se nalaze, vratiti prepoznatljivu igru. Teško mi je da shvatim da imamo samo tri boda. Imamo ekipu i igrače za puno više“, dodao je Kodro.

Edin Džeko vjeruje kako kvalifikacije nisu izgubljenje te da će utakmica na Islandu biti ključna.

"Nismo očekivali da ćemo nakon četiri kola imati samo tri boda. Mislim da i mi igrači treba da preuzmemo neku odgovornost. Smatram da ova ekipa ima više kvaliteta. Uvijek kažem da ne volim gledati unazad, otežali smo sebi put ka EURU, ali pred nama je još šest utakmica. Jedna pobjeda nam može dati više samopouzdanja. Utakmica na Islandu će biti ključna za daljnji tok kvalifikacija", poručio je Džeko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC