• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci "ukrali" igrača Srbiji - pa mu promijenili poziciju na terenu!

Autor Dragan Šutvić

Mladi i talentovani Stefan Bajčetić u nacionalnom timu Španije za igrače do 21 godine igra kao štoper, a ne u veznom redu gdje se najbolje snalazi.

 stefan bajčetić igra kao štoper za španiju  Izvor: Profimedia

Posljednjih mjeseci pomalo zaboravljen jer je bio teško povrijeđen, ali i dalje je Stefan Bajčetić (18) jedan od najtalentovanijih igrača Liverpula i čitave Evrope. Miljenik Jirgena Klopa u engleskom timu polako se vraća u takmičarski ritam, a nakon što je posljednja tri meča Premijer lige odgledao sa klupe za rezerve ukazala se prilika i da igra. Doduše, za nacionalni tim - mladu reprezentaciju Španije!

Iako još nije donio odluku za čiji će seniorski tim igrati sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića, Španci su uspjeli da ga ubijede da obuče dres nacionalnog tima do 21 godine. On je u petak uveče debitovao za Špance u ubjedljivoj pobjedi protiv Malte (6:0), ali je zanimljivo što nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji.

Iako se u Liverpulu profilisao kao jedan od najtalentovanijih centralnih veznih u Evropi, Stefan Bajčetić je zaigrao na mjestu štopera! Pored toga što je "orlovima" neophodan igrač njegovog tipa, a svima je neophodan igrač takvog kvaliteta, već dugo se zna da su pozicije u posljednjoj liniji seniorske reprezentacije Srbije vrlo "tanke".

Ukoliko bi u budućnosti pristao da igra za reprezentaciju Srbije, Stefan Bajčetić bi - očigledno - mogao da bude opcija i u veznom redu, ali i na mjestu štopera. U sistemu Dragana Stojkovića mesto među štoperima ima Nemanja Gudelj, koji se kroz karijeru postepeno selio u poslednju liniju i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Ostaje da se vidi da li nešto slično čeka i Stefana, za kojeg se FSS i dalje "otima" sa Špancima!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC