• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posušje šokiralo Zrinjski - pao šampion BiH! Prva pobjeda Posušaka u Mostaru nakon 20 GODINA!

Autor Dragan Šutvić

Posušje je stiglo do prve pobjede u Mostaru nakon dvije decenije.

 premijer liga bih zrinjski posušje  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Posušje je šokiralo Zrinjski na stadionu "Pod Bijelim brijegom" i zasluženo stiglo do senzacionalne pobjede - prve na ovom stadionu još od avgusta 2003. godine!

ZRINJSKI – POSUŠJE 0:1 (0:1)
/Boban 11/

Na gostujući trijumf nad "plemićima" Posušaci su morali da čekaju od 31. avgusta 2003. godine, odnosno od druge zajedničke sezone Premijer lige BiH. Tad je na semaforu bio ispisan rezultatom 0:2, a večeras je gostujući tim slavio minimalnu pobjedu, zahvaljujući Gabrijelu Bobanu.

Bivši prvotimac Zagreba, Osijeka i Šerifa je u 11. minutu, nakon jedne dubinske lopte Nikole Mandića, umakao defanzivcima "plemićima" i matirao Marka Marića.

Pogledajte taj trenutak:

I do kraja prvog poluvremena ekipa koju predvodi bivši strateg Zrinjskog Branko Karačić djelovala je, pomalo iznenađujuće, i bolje od domaćih na terenu, pa je lako mogla da stigne i do ubjedljivije prednosti.

Tako je bivši prvotimac Zrinjskog Karlo Kamenar u 15. minutu šutirao tik pored stative, da bi udarac Nikole Mandića iz 21. minuta, nakon nove dubinske lopte, izblokirao Matej Senić.

Na kraju, prvog dijela, oštar udarac iskosa sa desne strane uputio je Dominik Begić, ali je na sreću Mostaraca lopta prohujala pored desne stative.

Tim Krunoslava Rendulića nije u prvom dijelu ozbiljnije ugrozio gol Marka Galića – tek je Mario Tičinnović u 33. minutu uputio mlak udarac iz daljine.

Da stvari budu još lošije po domaće, krajem prvog dijela je igru zbog povrede morao da napusti Hrvoje Barišić, i to pred važan premijerligaški okršaj sa Sarajevom na Koševu (16. septembar) i domaći evro-duel sa AZ Alkmarom (21. septembar).

Posušje je polovinom drugog dijela ostalo sa desetoricom na terenu jer je za veoma kratko vrijeme dva žuta kartona dobio Dominik Begić.

Pokušavao je Zrinjski od tog trenutka pa do kraja meča da ugrozi gol gostiju i izbjegne poraz - šutirali su ka golu gostiju Nemanja Bilbija, Antonio Ivančić i Mario Ćuže, čiji udarac je u finišu meča sjajno zaustavio Marko Galić.

Na kraju je ipak u ovom duelu mirovala mreža Posušaka, koji su na posljednje četiri utakmice upisali tri pobjede, te su pred nedjeljno gostovanje Borcu (19.45 časova) na petom mjestu.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Senić, Ćorluka, Čanađija, Malekinušić, Ivančić, Kiš, Ćuže, Prskalo, Tičinović. Trener: Krunoslav Rendulić.

POSUŠJE: Galić, Vrgoč, Kamenar, Mandić, D. Begić, Da Silva, Marić, Bešlić, Maglica, Babić, Boban. Trener: Branko Karačić.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC