• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pobjedom krenula ka Svjetskom prvenstvu! "Orlovi" poletjeli - veliki trijumf na startu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Važni bodovi osvojeni su na gostovanju Poljacima, gdje je futsal reprezentacija Srbije upisala trijumf (2:1).

 Futsal reprezentacija Srbije pobijedila Poljsku Izvor: MN PRESS

Futsal reprezentacija Srbije zabilježila je veliku i važnu pobjedu u Poljskoj, protiv domaće selekcije – 2:1 (2:0), u prvom kolu elit runde kvalifikacija za Prvenstvo svijeta koje se iduće godine održava u Uzbekistanu. Srbija je odigrala sjajan meč, pogotovo u prvom dijelu susreta kada je stekla dva gola prednosti.

Bez obzira na silne hendikepe koje su "orlovi" imali u najavi ove utakmice, sjajno su reprezentativci počeli meč u Koščalinu. Bez nekoliko povrijeđenih igrača, izabranici selektora Dejana Majesa sve su učinili da pokažu kvalitet koji krasi srpske futsalere. I tim je zaista djelovao fenomenalno, utišali su, dobrim akcijama, srpski momci punu dvoranu u Koščalinu, a rezultat sjajne igre bili su golovi.

Prvo je Matijević lijepo matirao Kalužu, poslije dvije-tri izgledne prilike koje je imala Srbija. A veoma brzo uslijedila je još jedna odlična akcija i realizacija Petrova za plus dva poslije samo 12 minuta fenomenalne igre. U svakom segmentu igre Srbija je bila bolji rival, dobrim odbranama istakao se i Vulić, a sve je funkcionisalo kako se samo poželjeti može. Nastavak je donio nova uzbuđenja, domaćin je odmah došao do gola, uspio je da se vrati u meč i sebi podari neku nadu.

Gledali smo sasvim otvoren meč, bilo je prilika na obje strane, Vulić je u nekoliko navrata bio fantastičan, a pred golom Kaluže nedostajalo je malo više koncentracije. Do kraja nije bilo promjene rezultata, izdržali su "orlovi" sve nalete Poljaka, uspjeli da ostvare važnu, veliku pobjedu. Naredni meč Srbija će igrati u Smederevu, protiv Belgije, 20. septembra.

POLJSKA: Kaluža, Zastavnik, Lutecki, Mroviec, Krizel. Navrat, Kubik, Madžiak, Skiepko, Surmiak, Leščak, Marek, Sadurcki. Selektor: Blažek Koršči

SRBIJA: Vulić, Rosić, Ramić, Rakić, Janjić. Nikolić, Matijević, Vasić, Simić, Tomić, Lazervić, Petrov, Rajčević, Marinković. Selektor: Dejan Majes

STRIJELCI: 0:1 Matijević 7, 0:2 Petrov 12, 1:2 Lutecki 21. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC