• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA LIGA RS: Derbi kola na Predgrađu – banjalučki klubovi ukrštaju koplja!

Autor Dragan Šutvić

Sedmu prvoligašku rundu obilježiće duel Željezničara Sport tim i BSK-a.

 prva liga rs željezničar bsk najava  Izvor: Facebook/OFK Sport Team

Srijeda (20. septembar) je rezervisana za sedmo kolo Prve lige Republike Srpske, a derbi će se igrati na banjalučkom Predgrađu, gdje se sastaju gradski rivali, Željezničar Sport tim i BSK (16.00).

Oba tima su u prvoligašku sezonu ušla na veoma dobar način, što se pogotovo odnosi na nastupe na domaćem terenu. Sutrašnji domaćin je u dosadašnjem toku sezone odigrao tri meča pred svojim navijačima i upisao isto toliko pobjeda, istovremeno sačuvavši mrežu i postigavši devet golova.

"Bolje se snalazimo od protivnika, treniramo na toj podlozi. Sve ekipe imaju prednost domaćeg terena, ali kod Želje je to baš izraženo. Gradski je derbi, pa ćemo vidjeti da li će taj domaći teren ovdje imati neku ulogu jer i BSK svoje treninge obavlja na vještačkom terenu. Vjerujem da će gledaoci koji dođu na tribine uživati u lijepom fudbalu, a vjerovatno i u dosta pogodaka jer smo dvije najefikasnije ekipe u ligi. Sa kolegom Puzigaćom se dobro poznajem, tako da sa te strane nema nekih tajni", rekao je za MONDO trener Željezničara Sport tim Branislav Krunić.

Kako ističe, pohvalno je da dva banjalučka kluba imaju konkurentne timove u prvoligaškom takmičenju.

"Lijepo je da BSK i Željo imaju dobre ekipe i da dobro igraju, da imaju mlade igrače i da razvijaju banjalučku djecu. Očekujem da će utakmica biti veoma dobra i kvalitetna. BSK je dobro startovao u prvenstvu, pokazao da zna da igra fudbal. Žele da se nadigravaju i imaju prepoznatljivi stil. Kako god protivnik igra, oni se drže svog načina igre. Pokušavaju kratkim pasovima da kontrolišu igru i da na taj način postižu golove. Što se tiče nas, mi na domaćem terenu pružamo dobre partije, tako da mislim da nas očekuje veoma zanimljiv meč", zaključuje Krunić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Romantičari" su, sa druge strane, na domaćem terenu, a to je banjalučki Gradski stadion, u dosadašnjem toku sezone odigrali četiri utakmice. Isto toliko puta su trijumfovali, uz samo jedan primljen gol, a posljednja je "nastradala" Sutjeska, koja je Banjaluku napustila sa pet lopti u mreži (5:0).

Zanimljivo, biće ovo prvi gradski prvoligaški derbi u kojem je BSK jedan od aktera još od maja 2008. godine!

Tadašnja selekcija "romantičara" je u Platonovoj ulici poražena od Borca rezultatom 5:3, a zanimljivo je da je tadašnji prvotimac crveno-plavih, koji su na kraju sezone osvojili titulu i izborili povratak u Premijer ligu BiH, bio sadašnji trener BSK-a Bojan Puzigaća.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE – 7. kolo

Srijeda:

Omarska – Sloboda

Željezničar Sport tim – BSK

Ljubić – Leotar

Velež – Drina

Romanija – Borac

Rudar Prijedor – Kozara

Slavija – Alfa Modriča (16.00)

Radnik – Laktaši (19.00)

Odgođeno:

Sutjeska - Famos



Standings provided by Sofascore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC