• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je najbolji igrač Zvezde, a ko ima stav "za drugu ligu"! Ocjene nakon Sitija: Stojić vidio čiji dres je najznojaviji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ovako je utakmicu Mančester siti - Crvena zvezda vidio Ranko Stojić.

 Ranko Stojić ko je bio najbolji igrač Crvene zvezde protiv Mančester sitija Izvor: TV Arena sport/MN Press

Poslije poraza Crvene zvezde od Mančester sitija u Engleskoj 3:1, bivši golman i poznati menadžer i TV analitičar Arene sport Ranko Stojić analizirao je igru Zvezde i pojedinačne nastupe crveno-bijelih. Posebno je pohvalio Mirka Ivanića, asistenta kod Zvezdinog gola, naglasio ogroman trud Srđana Mijailovića, a jednog igrača je posebno kritikovao.

"Uvijek su nezahvalne indivudalne ocjene igrača. Treba reći da je Zvezda dala maksimum, možda je nekim igračima kao Ivaniću i Hvangu nedostajalo da budu 10 metara bliže protivničkom golu, bili bi efikasniji u ofanzivnom smislu, ali ovo je utakmica protiv takvog protivnika, bio je logično da se povuče... Realno gledamo, prvo poluvrijeme je za nadu, a drugo je pokazalo gdje još moramo da napredujemo, učimo...", rekao je Stojić.

"Individualno, mislim da ima par pluseva, pogotovo je po meni plus novi štoper Điga, koji je u par momenata pokazao ne samo hladnokrvnost, već i neku vrstu pozitivne drskosti, da lagano tehnički rješava situacije u svom šesnaestercu. Pozitivno, bio je dobar u igri glavom, svidio mi se. U paru sa Dragovićem, koji je sjajan momak i ovako privatno, mislim da bi bio još i efikasniji kada bi izgubio 2-3 kilograma. Bio bi efikasniji prema naprijed, jer nekad se i previše povlači. To bi bio tandem da igra sa dva centralna beka i bio bi to još moderniji tim. Hvang mi se svidio, teško je kad ste nisko. Mijenjali su i se on i Ivanić, da li ste pozicija 'šest', 'osam', 'deset', jako je teško tu praviti napore a biti opasan po protivnički tim. Ndiaje je igrao za tim, ne samo da je probao da zadrži loptu, već je imao i intervencije glavom da zaustavi protivnika. To je po meni bilo potrebno Zvezdi", rekao je Stojić.

Izvor: Profimedia

Kako je odigrao Marko Stamenić? "Htio sam da ga apostrofiram, jer ima ogroman volumen, zalaganje, pokriva veliki dio terena. Samo malo da smiri pas. Izuzetno je važno na toj poziciji da pas mora da bude miran i tačan. Sigurno će mu i ova utakmica pokazati da treba da vidi kako da napreduje i sigurno da može da bude važan igrač Zvezde."

Srđan Mijailović igrao je na poziciji desnog beka i prema Stojićevom mišljenju njegov dres je bio najznojaviji.

"Njegov rođeni brat je igrao dugo na toj poziciji. Iznad svega, pokazao je borbenost, da je igrač za tim, sve daje. On je možda i najiscrpljeniji igrač, jer su najviše napadali po njegovoj strani. Odigrao je jako dobar meč."

Stojić je kritikovao pristup Žan-Filip Krasoa?

"Iskreno, njegov govor tijela na terenu je drugoligaški. Ne samo na ovoj utakmici. On igra kao da nije sa timom na terenu. Ne znam da li je to moj utisak, ali... Bio sam i u velikim klubovima i igrao, ali to se ne trpi."

Na drugoj strani, Stojić je još jednom naglasio kvalitet najboljeg igrača crveno-bijelih, Mirka Ivanića. "Po meni je Ivanić u ovom timu, kad gledamo sve zajedno, i doprinos i talenat i igrački kvalitet, igrač broj jedan u timu Zvezde. Rekao sam već da su potcijenjeni Katai i Ivanić, ali kao što se Ivanić vratio i pokazao da je jedan od najboljih igrača, onda očekujem da i Katai još jednom pokaže da majstor fudbala. Vjerovatno će mu biti potrebno vrijeme da uđe u ritam poslije povrede."

Golmanu Omriju Glazeru ne zamjera kiks.

"Glazer je imao toliko dobrih intervencija da mu možemo oprostiti tehnički kiks. Realno je kiks, promašena lopta. Mnogi koji su negativni stalno reći će da je to bio drugi gol koji je prelomio. Koliko je imao kvalitetnih odbrana, bile su to i stopostotne šanse, a bilo ih je sigurno preko 10, 12, 13 kvalitetnih, teških odbrana...", dodao je Stojić.

Pogledajte

00:14
Crvena Zvezda Gol
Izvor: Twitter/_owurakuampofo
Izvor: Twitter/_owurakuampofo

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC