• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BSK u odličnom raspoloženju dočekuje gradski derbi: "Gajimo napadački stil, efikasnost nas ne iznenađuje!"

Autor Dragan Šutvić

Derbi Banjaluke obilježiće sedmo prvoligaško kolo.

 željezničar bsk bojan puzigaća najava  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sedmu rundu Prve lige Republike Srpske, koja se igra ove srijede, obilježiće banjalučki derbi – suar Željezničara Sport tim i BSK-a.

Dva kluba iz grada na Vrbasu srešće se na Predgrađu od 16.00 časova, a sjajan domaći niz jedne od ekipa biće danas prekinut.

Današnji domaćin je pred svojom publikom do sada odigrao tri utakmice i upisao isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 9:0, dok su "romantičari", koji domaće utakmice igraju na Gradskom stadionu, odigrali četiri domaća meča i isto toliko puta izašli kao pobjednici, uz deset postignutih i samo jedan primljen gol.

"Naš sistem i stil igre koji gajimo je napadački, tako da me uopšte ne iznenađuje ta činjenica da smo efikasni. Isto tako Željezničar doveo šest-sedam kvalitetnih igrača koji su igrali u rangu više, u Premijer ligi BiH. Imaju dobru i iskusnu ekipu, tako da mislim da će utakmica biti prava prvenstvena i da će ljudi koji dođu na stadion moći uživati u toj utakmici. Gradski je derbi, svi igrači se poznaju između sebe, tako da je to još jedan stimulans i za jedne i za druge da se pokažu u najboljem svjetlu. Očekujem tvrdu utakmicu, znamo kako Željezničar Sport tim igra kući, da su jaki, čvrsti u duelu i karakterni. Imaju dobru ekipu, nadam se da će sve biti fer i korektno, da i jedni i drugi pruže dobru partiju i nadamo se najbolje rezultatu po nas", rekao je za MONDO Bojan Puzigaća, trener povratnika u prvoligaško društvo nakon 12 godina.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trenutna vještačka podloga na Predgrađu mala je prednost domaćih, međutim uvjeren je strateg BSK-a da ne mora biti od presudnog značaja.

"Iskren da budem, na stadionu Željezničara je stara trava, nije ni blizu ove podloge koja je kod postavljena na Gradskom stadionu. Oni će imati prednost u tom smislu jer tu stalno treniraju, ali kad se izađe na utakmicu, teren je jednak i jednima i drugima. Mislim da će Željo biti u blagoj prednosti, ali to ne mora da bude odlučujući faktor na utakmici", zaključio je Puzigaća, koji je bio akter posljednjeg gradskog derbija BSK-a, i to kao igrač, sada već davne 2008. godine.

U smiraj te takmičarske godine, BSK je na Gradskom stadionu odmjerio snage sa Borcem, koji je trijumfovao rezultatom 5:3, a na kraju se okitio titulom i izborio povratak u Premijer ligu BiH, iz koje je ispao sezonu ranije.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE – 7. kolo

Srijeda:

Omarska – Sloboda

Željezničar Sport tim – BSK

Ljubić – Leotar

Velež – Drina

Romanija – Borac

Rudar Prijedor – Kozara

Slavija – Alfa Modriča (16.00)

Radnik – Laktaši (19.00)

Odgođeno:

Sutjeska - Famos



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC