• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović nam ništa nije pokazao! Ukrajinac žestoko udario na srpskog trenera: Kaže igramo ofanzivno, pa stavi 5 pozadi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nenad Lalatović po odlasku iz Ukrajine dobija kritike od bivših fudbalera.

 Ukrajinci kritikuju Nenada Lalatovića Izvor: Ivica Veselinov/ATAIMAGES

Nenad Lalatović dobio je ovog ljeta angažman u Ukrajini, ali se nije dugo zadržao na klupi Zorje. Poslije samo dva mjeseca i sedam utakmica, saradnja je raskinuta, a i dalje su nejasne okolnosti pod kojima je došlo do prekida ugovora pošto postoje dvije verzije priče. Ukrajinski mediji tvrde da je dobio otkaz, dok je Lalatović ispričao da je samostalno donio odluku i da su čelnici kluba plakali i molili ga da se predomisli.

Bilo kako bilo, Lalatović se vratio u Srbiju i mjerka već naredni posao - vidjećemo da li u srpskom fudbalu ili inostranstvu - dok se sada javio njegov bivši fudbaler iz Zorje koji ga je žestoko kritikovao. U pitanju je Bogdan Butko koji nije igrao od početka sezone zbog povrede, ali opet nekako "sve zna" o srpskom treneru.

"Iskren da budem, Lalatović nam nije donio nikakav napredak, niti je nešto promijenio", kazao je Butko u izjavi za ukrajinske medije povodom odlaska srpskog trenera.

"Sjeieo sam, gledao utakmice i ništa mi nije bilo jasno šta igramo. Kada je Nenad došao, rekao nam je da želi da igra napadački fudbal i da je tako uvijek i svugdje igrao. Ali to kod nas nije bio slučaj jer je tražio da igramo sa petoricom odbrambenih fudbalera. Igračima ništa nije pokušao da objasni. Ni šta da rade, ni gdje da se kreću", naglasio je Butko i ocijenio da uprkos velikom iskustvu koje Lalatović ima - posejduje "samo neku teoriju, ali ne i praksu".

"Nije bilo individualnog rada, nije se radilo na uigravanju linija. Ako želite da unesete nešto novo u tim, onda morate da igračima na treningu pokazujete gdje da stoje i kako da se kreću. Pogotovo što se formacija kod njega promijenila u odnosu na ono što smo ranije igrali. Prije njega smo uvijek igrali 4-3-3, a onda prešli na petoricu pozadi. Ako želite da uvedete novu formaciju onda bi valjda trebalo da to i objasnite igračima. Od Lalatovića to nismo vidjeli", objasnio je fudbaler Zorje, koja od odlaska Lalatovića ima samo "Pirovu pobjedu" nad Slavijom, a sada se takmiči u Konferencijskoj ligi. 

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kad mu pogledam ovaj kačket, već mi se povraća, a trenersko znanje i komentari su priča za sebe

Hmm

Lalata treba staviti da vodi fudbalsku selekciju iz Laze Lazarevica. Tu bi se odlicno razumjeo sa ekipom!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC