• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfer bomba u Hrvatskoj, a nije Dinamo! Hajduk iz Splita prodao klinca i oborio svjetski rekord!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi Luka Vušković pridružuje se Totenhemu 2025. godine, kada postane punoljetan.

 Hajduk Split prodao Totenhemu Luku Vuskovica Izvor: Profimedia

Velika senzacija se desila u splitskom Hajduku pošto se klub dogovorio sa engleskim velikanom da Luka Vušković (16) postane igrač Totenhema 2025. godine kada ovaj mladić postane punoljetan. Hajduk je na zvaničnom sajtu kluba potvrdio ovu informaciju - to je i najveći transfer u klupskoj istoriji, a Luka postaje najskuplje plaćeni defanzivac u svom uzrastu!

Mladi Luka Vušković jedan je od najtalentovanijih evropskih igrača na štoperskoj poziciji, a zajedno sa juniorima Hajduka prethodne sezone igrao je finale u Ligi šampiona mladih, što je ujedno bio najveći uspjeh u istoriji hrvatskog klupskog fudbala u mlađim kategorijama. Njegovi golovi doveli su Hajduk do osmine finala kada su savladali Šahtjor. Takođe, fudbaler je redovan član hrvatske juniorske reprezentacije.

Talentovani defanzivac ispisivao je klupsku istoriju i prije ovog transfera. Debitovao je za prvi tim Hajduka je sa 16 godina i dva dana na utakmici protiv Dinama iz Zagreba, a tri dana kasnije je postigao gol u Kupu Hrvatske i tako dobio status najmlađeg strijelca u istoriji kluba. Trenutno za Hajduk ima 11 nastupa, a dio je tima koji je osvojio Kup prošle sezone.

"Prije svega želim da se zahvalim Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprinijeli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenima u klubu. Proteklih mjeseci bio sam svjestan interesa velikih klubova iz inostranstva, ali sam ostao čvrsto na zemlji, trenirao i pripremao se za nove izazove. Velika mi je čast da vidim da je jedan klub poput Totenhama pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina. To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljem napretku kako bi što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihov prvi tim", istaknuo je Luka Vušković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC