• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinci pobjesnili zbog Milorada Mažića!

Autor Dragan Šutvić

Svojevremeno jedan od najboljih evropskih sudija Milorad Mažić treba da kontroliše kolege na meču Lige šampiona.

 ukrajinci optužili mažića da je rus  Izvor: MN PRESS

Nekadašnji srpski sudija Milorad Mažić dobio je čast da bude kontrolor suđenja na meču Šahtjor - Antverpen u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona, ali... Ta odluka koju je UEFA donijela nimalo se ne sviđa Ukrajincima, koji su jednog od najboljih evropskih sudija u prethodnih desetak godina optužili da je Rus!

Mažić je od ove jeseni zaposlen u Fudbalskom savezu Rusije gdje je predsjednik Sudijske komisije. Na toj poziciji zadužen je za delegiranje arbitara u ruskoj Premijer ligi, kao i za sve ostale poslove koji imaju veze sa tamošnjim arbitrima. Ruske sudije, kao ni klubovi, ne učestvuju u evropskim takmičenjima zbog sankcija uvedenih toj zemlji, ali Milorad Mažić nije Rus, pa ga ništa ne sprečava da kontroliše suđenje slovenačkog sudije Radeta Obrenovića i njegovih saradnika.

Ipak, to se ne sviđa Šahtjoru, ali ni javnosti u Ukrajini. U tamošnjoj javnosti navodi se da je skandal što je Milorad Mažić pristao da zarađuje novac u "terorističkoj zemlji", a zatim i što je baš njima delegiran kao zaposleni Fudbalskog saveza Rusije. Čini se da je ova situacija mogla da prođe i bez incidenata, samo da je nekadašnjem srpskom sudiji dodijeljen neki drugi meč u Ligi šampiona.

A ako smo kod Mažićevih kvalifikacija, teško da postoji neka bolja opcija za kontrolu suđenja u Ligi šampiona! Srpski sudija je svojevremeno dijelio pravdu na meču Njemačke i Portugala tokom Mundijala u Brazilu, zatim Realu i Atletiku u gradskom derbiju koji se igrao u okviru nokaut faze Lige šampiona, Superkup Evrope Reala i Sevilje, finale Lige šampiona Real Madrida i Liverpula, a trebalo je da bude i glavni arbitar na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. Srpski tim sudija ostao je na turniru do samog kraja, ali zbog ulaska Hrvatske u finale nije delegiran za najbitniji meč karijere.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC