• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona se vratila na "Marakanu"! Sve o meču Crvena zvezda - Jang Bojs!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda dočekuje Jang Bojs u Ligi šampiona.

 Crvena zvezda-Jang Bojs Liga sampiona gdjeje prenos sastav Baraka Bahara Izvor: MN PRESS

Liga šampiona vraća se na "Marakanu". Poslije četiri godine čuvena "mušema" ponovo će se vijoriti u Beogradu i čuće se himna elitnog takmičenja na mečevima Crvene zvezde. Posljednji put to je bio slučaj 2019. godine kada su crveno-bijeli bili u grupi sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom. Sada će im rival biti Jang Bojs, tim koji su prošli baš te godine u posljednjem kolu kvalifikacija.

Dosta toga se od tada promijenilo u oba sastava, a srpski tim zna da je duel sa švajcarskom ekipom možda i ključan za dalje ambicije u Evropi. Očekuje se da će "Marakana" biti puna i da će imati veliku podršku sa tribina. "Jako nam je važno da navijači dođu i da budu aktivni. Nema favorita, timovi su jednaki, biće važni sitni detalji. Vjerujem da će to odlučivati i da ćemo pobijediti", poručio je Barak Bahar prije meča.

Biće ovo peti susret Zvezde i Jang Bojsa. U dosadašnja četiri crveno-bijeli upisali su jedan trijumf, tri puta je bilo neriješeno, postigli su osam, a primili pet golova od ovog rivala. Meč će suditi Škoti, glavni arbitar je Vilijam Kolum, poomagaće mu Frensis Konor i Dejvid Mekgeči, dok je četvrti sudija Dejvid Dikinson. U VAR sobi su Britanac Dejvid Kut i Škot Endrju Dalas.

KAD I GDJE SE IGRA

Izvor: MN PRESS

Meč se igra u 21 čas na stadionu "Rajko Mitić". Interesovanje za utakmicu je ogromno i očekuje se da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ambijent na koji švajcarski tim definitivno nije navikao.

GDJE JE PRENOS

Izvor: MN PRESS

Prenos utakmice je na kanalu Arena sport Premijum 1, kao i na RTS 1. Kao što ste i navikli, tekstualni prenos i sva dešavanja u vezi utakmice moći ćete da pratite na MONDU.

U KOM SASTAVU ĆE ZVEZDA IGRATI?

Izvor: MN PRESS

U kom sastavu će Zvezda igrati? Očekuje se da će Barak Bahar ostati veran formaciji koju je najčeše koristio ove sezone, sistem 3-4-1-2. Ne bi trebalo da bude previše eksperimentisanja.

Ovako bi trebalo da izgleda Baharov tim za Jang Bojs: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović - Ivanić - Endiaje, Bukari

KAKVO JE STANJE U GRUPI?

U grupi "G" su Mančester siti, Lajpcig, Crvena zvezda i Jang Bojs. Engleski tim je apsolutni favorit i očekuje se da će kao prvoplasirani proći dalje, ostala tri tima bore se za prolaz ili u nokaut fazu Lige šampiona (drugo mjesto) ili Ligu Evrope (treće mjesto). Kakvo je stanje u grupi za sada?

Siti i Lajpcig imaju po tri boda, Zvezda i Jang Bojs nemaju poene. Jasno je da je srpskom timu neophodna pobjeda u ovom duelu kako bi uopšte moglo da se razmišlja o evropskom proljeću. "Ne bih da poredim ekipe iz 2019. godine i sada, ni naš tim nije isti. Spremni smo, možemo da dođemo do trijumfa koji može da nam okrene sezonu i da vjetar u leđa pred nastavak sezone", poručio je Mirko Ivanić.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Mančester siti crvena zvezda
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC