• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od najuspješnijih trenera svih vremena se vratio u Ajaks

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Holanđanin Luj Van Gal vratiće se u Ajaks u ulozi savjetnika, saopštio je amsterdamski klub.

 Luj Van Gal vraca se u Ajaks kao savjetnik Izvor: Twitter/TheEuropeanLad/printscreen

Stiže pomoć uzdrmanom Ajaksu, holandski stručnjak Luj Van Gal (72) vraća se u Ajaks ali ovaj put u ulozi savjetnika, saopštio je klub iz Amsterdama, koji je već neko vrijeme u krizi. Holanđanin je postao sinonim za uspjeh, pošto je uspio da pobijedi rak prostate i sada se vraća da proba da vrati bivši klub na pobjednički kolosijek.

"Volio bih da pomognem Ajaksu. Najveći dio vremena u ovom dijelu života provodim u Portugalu, što može da se kombinuje sa ulogom spoljnog savjetnika. Bilo bi mi drago da moje fudbalsko znanje stavim u službu Borda Supervizora. Tim mora da se podigne i mi moramo svi da u tome pomognemo“, poručio je Van Gal, koji je bio na klupi Ajaksa 1995. godine kada je osvojena Liga šampiona.

Ajaks je upao u ozbiljan problem ove sezone i prvi put u 123 godine se nalazi na 15. poziciji u prvenstvu. Prošle nedjelje klub je smijenio sportskog direktora Svena Mislintata. Na četiri utakmice klub iz Amsterdama osvojio je samo dva boda. Poslije poraza u LIgi šampiona od Ludogoreca na domaćem terenu, Ajaks je upao u niz loših rezultata, neriješen duel protiv Fortune, poraz od Tventea, neriješen ishod protiv Olimpika iz Marseja i poraz od Fejnorda nakon prekida zbog divljanja navijača. Utakmica protiv RKC-a prekinuta je zbog teške povrede golmana Ejten Vasena tima pri rezultatu 3:2 za Ajaks.

U saopštenju kluba navode o kakvom stručnjaku se radi, kada je riječ o Holanđaninu. "Van Gal je poznat kao jedan od najuspješnijih trenera svih vremena, sa više od dvadeset nacionalnih i međunarodnih trofeja. Sa Ajaksom je osvojio Ligu šampiona 1995. godine", stoji u saopštenju kluba.

Podsjetimo, Luj van Gal gostujući na holanskoj televiziji objavio je da boluje od raka prostate. Ovu vijest je objavio kada je predvodio  Holandiju na Svjetskom prvenstva u Kataru, ali nije želio da njegova bolest utiče na ekipu. "U svim razdobljima dok sam bio trener reprezentacije morao sam noću da idem u bolnicu, a da igrači to do sada nisu saznali. Dok sam mislio da sam zdrav. Ali… Nisam. Nisam to želio da kažem svojim igračima jer je to moglo da utiče na njihova izdanja", rekao je Luj van Gal tada, ali je srećom uspio da pobijedi tešku bolest. On je poslije prvenstva prozivao Argentince, a tokom šampionata se svađao sa Leom Mesijem.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC