• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Đenovi - rosoneri slave Pulišića, OBA GOLMANA ISKLJUČENA: Milan reprezentativnu pauzu dočekuje usamljen na vrhu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Posljednji duel subotnjeg programa 8. kola Serije A okončan minimalnom pobjedom gostiju, ali je u sudijskoj nadoknadi viđena prava drama - Olivije Žiru završio na golu Milana!

 Milan, Olivije Žiru, Kristijan Pulišić Izvor: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Milan je na pravi način iskoristio remi Intera i izdvojio se na čelu Serije A uoči reprezentativne pauze, koja će uslijediti nakon što bude kompletirano 8. kolo Serije A.

Istina, "rosoneri" su se poprilično namučili da dođu do minimalnog trijumfa u gostima protiv Đenove, koja je na svom stadionu još jednom pokazala da je izuzetno čvrst protivnik. Nije izgledalo da ćemo vidjeti golove, ali ni bilo kakvu zanimljivu situaciju, ali onda je finiš donio pravu dramu.

Težak raspored Đenovljana na startu sezone nije ih demoralisao, pa su nakon pobjede protiv Lacija (1:0) i Rome (4:1), te remija sa Napolijem (2:2), imali još jedan težak zadatak. Doskorašnji drugoligaš ipak nije uspio ostati neporažen i protiv milanskog velikana.

Iako se činilo da će u tome uspjeti, s obzirom da više od 80 minuta nije bilo praktično nikakvih uzbuđenja. Ipak, u 87. minutu zatresla se mreža domaćih. Kristijan Pulišić nije bio starter, ušao je u drugom poluvremenu, a onda par minuta prije kraja susreta lijepo prsima primio loptu i sproveo je u mrežu Đozepa Martineza.

Pravu glupost duboko u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 98. minutu, napravio je golman Milana Majk Manjan, koji je istrčao van svog šesnaesterca i koljenom nokautirao Kejleba Ekubana, pa je zaradio direktan crveni karton.

To znači da nakon pauze zbog reprezentativnih obaveza neće biti na golu u velikom derbiju protiv Juventusa na "San Siru". S obzirom da je Pioli izvršio svih pet izmjena, kraj susreta na golu dočekao je Olivije Žiru.

Albert Gudmunson zatim je izveo slobodan udarac, dosuđen nakon prekršaja Manjana, pokušao je sa nekih 17 metara da matira Žirua, ali nije imao sreće - pogodio je prečku. U nastavku akcije isključen je i golman Đenove! Krenuo je i Martinez kod prekida pred gol Milana, a nakon što su gosti uspjeli da se odbrane, namjerno je faulirao protivničkog igrača i zaradio drugi žuti karton. Prethodno je u 86. minutu "požutio" zbog zadržavanja vremena.

Imao je Žiru jednu intervenciju do kraja i tako sačuvao kompletan plijen - Milan je upisao minimalan trijumf.

Tako je tim Stefana Piolija sa tri boda zasjeo na čelo tabele, sa 21 bodom, dva više od Intera, a četiri od Juventusa, koji je ranije danas slavio u torinskom "Derbiju dela Mole".

SERIJA A - 8. KOLO:

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)
/Aćerbi 11, Matrinez 13 - Orsolini 19 pen, Cirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)
/Gati 47, Milik 62/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)
/Pulišić 87/

Nedjelja:

Monca - Salernitana (12.30)
Frozinone - Verona (15.00)
Lacio - Atalanta
Kaljari - Roma (18.00)
Napoli - Fiorentina (20.45)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC