• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventusu "Derbi dela Mole" - Radonjić "sklonjen", Vanja nije mogao da odbrani sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliki torinski derbi, 183. prvenstveni, pripao je "staroj dami".

 Juventus - Torino Izvor: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Večeras u Torinu slavi crno-bijela strana grada.

U velikom, 183. prvenstvenom torinskom "Derbiju dela Mole", Juventus je savladao Torino 2:0, a oba gola postignuta su u drugom poluvremenu.

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić odlučio je da pred duel sa "starom damom" iz ekipe izostavi Nemanju Radonjića, čime je drastično otupio napad svog tima. To se vidjelo i u dvoboju sa najljućim rivalom, pa Torino praktično za 90 minuta nije uspio da zaprijeti Juventusu.

Nakon veoma lošeg prvog poluvremena, u kojem je viđen tek poništen pogodak Mojzea Kina, domaćin je u nastavak ušao znatno ofanzivnije i takva igra donijela mu je golove, a zatim i pobjedu.

Već u 47. minutu Federiko Gati postigao je svoj prvi gol za Juventus. Nekoliko minuta trajala je VAR provjera, s obzirom da je zbog velike gužve u šesnaestercu gostiju, sudija Davide Masa prvo poništio gol zbog navodnog ofsajda, ali je nakon skoro pet minuta utvrđeno da nedozvoljene pozicije nije bilo i Juventus je stigao do vođstva.

Imali su "bjankoneri" još neke prilike, Vanja Milinković-Savić na golu Torina uspio je da ih odbrani, ali ne i onu u 62. minutu, kada je Arkadijuš Milik pogodio za 2:0.

SVAĐA JURIĆA I RADONJIĆA?

Italijanski mediji nagađaju razlog izostanka Radonjića sa današnjeg meča. Navodno su se hrvatski stručnjak Ivan Jurić i srpski internacionalac posvađali, zbog čega Radonjića danas nije bilo ni na klupi.

Bilo je tada jasno da će gosti vrlo teško da se vrate u meč. Jurićev tim je izuzetno loš u realizaciji ove sezone, postigli su "bikovi" samo šest golova na prethodnih sedam mečeva, od čega Radonjić čak tri, tako da bez Srbina nije išlo ni u napadu.

"Zatvorio" je Maks Alegri potpuno meč nakon sigurnog vođstva, tako da se rezultat do kraja nije mijenjao, čime je Juventus stigao do 83. pobjede u Seriji A u istoriji protiv gradskog rivala. Torino ostaje na 50 pobjeda, a isto toliko mečeva završeno je bez pobjednika.

Juventus se sa ova tri boda približio Interu na samo dva koraka, nakon današnjeg kiksa "nerazura". Priliku da zasjedne na čelo tabele večeras će imati Milan, koji gostuje Đenovi.

SERIJA A - 8. KOLO:

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)
/Aćerbi 11, Matrinez 13 - Orsolini 19 pen, Cirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)
/Gati 47, Milik 62/

Đenova - Milan (20.30)

Nedjelja:

Monca - Salernitana (12.30)
Frozinone - Verona (15.00)
Lacio - Atalanta
Kaljari - Roma (18.00)
Napoli - Fiorentina (20.45)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC