• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Argentinac Karlos Tevez: Trojica mojih fudbalera ne znaju da sabiraju i oduzimaju?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karlos Tevez otkrio je sa kakvim problemima se suočava i kao trener.

 Karlos Tevez o nepismenosti i skolovanju fudbalera Izvor: Profimedia

Karlos Tevez (39) jedan je od najboljih argentinskih fudbalera. Tokom bogate karijere igrao je u mnogim evropskim velikanima i u Boki Juniors, a sada se nalazi u drugoj ulozi. Dres je zamijenio odijelom i sada trenira argentinski Independijente.

U razgovoru sa novinarima čuveni napadač otkrio je sa kakvim problemom se suočava u klubu. "Trojica igrača su mi rekla da nisu znali kako da sabiraju ili oduzimaju dok su igrali u prvoj ligi. To je siromaštvo. Možemo da im donesemo hranu, da im pomognemo sa mnogim stvarima, ali školovanje... Mora da zna kako da se brani, kako da čita šta potpisuje. Radimo na projektu u klubu koji će im obezbijediti učitelja koji će poslije treninga provesti dva sata sa njima", ispričao je Tevez.

On je prošao kroz mlađe kategorije Boke i tu je započeo karijeru, poslije toga otišao je u Korintijans, pa odatle u Vest Hem. Onda je proveo dvije sezone u Mančester junajtedu (do 2009. godine), pa naredne četiri u Mančester sitiju, igrao je poslije toga u Juventusu dvije godine, pa se vratio u Boku, onda je na kratko otišao u kineski Šangaj, pa se vratio u Boku i tu završio karijeru. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 76 mečeva. U trenerskoj karijeri vodio je Rosario i Independijente.

Sa Junajtedom je osvojio dvije Premijer lige, Ligu šampiona, a sa Sitijem titulu u Premijer ligi u sezoni 2011/12 i to je bila prva, pošto su građani poslije toga osvojili još šest. Sa Juventusom je osvojio dvije titule u Seriji A.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC