• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dovela dvojicu fudbalera iz Senegala! Neočekivani potpisi crveno-bijelih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski tim obezbijedio dva važna potpisa talentovanih fudbalera iz Senegala.

 Crvena zvezda potpisala dvojicu Senegalaca Izvor: Twitter/SenFoot/printscreen

Izraelski trener  Barak Bahar dobio je veliki broj pojačanja tokom ljeta, a Crvena zvezda aktivna je tržištu čak i kad prelazni rok nije otvoren! Iako se aktuelni srpski šampion za sada nije pohvalio novim potpisima u klubu, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj dvojica senegalskih fudbalera poziraju sa crveno-bijelim šalom. Riječ je o mladićima koji Muhamadu Mustafi Falu i Modu Falu, koji će u Srbiji imati prvo internacionalno iskustvo.

Obojica novih fudbalera Crvene zvezde već su debitovali za tim u Omladinskoj ligi Srbije. Štoper Mustafa Fal proveo je 36 minuta na terenu u ubjedljivoj pobjedi nad Radničkim iz Kragujevca (5:0), dok je vezni igrača Modu Fal na istoj utakmici upisao prvih 25 minuta u crveno-bijelom dresu.

Obojica mladića rođeni su 2005. godine i ove jeseni će treneru Nenadu Milijašu pokušavati da se nametnu kroz utakmice u domaćem prvenstvu. Njihovi saigrači igraće i u Ligi šampiona, gdje su već upisali dva nastupa, ali momci iz Afrike nisu registrovani za elitno takmičenje evropskih kluba.

Obojica igrača ponikli su u klubu Dijambars, koji funkcioniše u Senegalu, gdje su ga osnovali legendarni vezni fudbaler Patrik Vijera i njegovi prijatelji. Iz ove fudbalske akademije prethodnih godina su u Evropu stigli brojni poznati fudbaleri, među kojima prednjače vezni igrač Evertona Idrisa Gej i krilni napadač Nice Aliu Sise.

Zvezdi ovakvi potezi nisu strani, pošto je u prethodnih nekoliko sezona skautirala afričko tržište i pokušala da "pogodi" sa nekim neafirmisanim igračem. Tako su u klub stizali fudbaleri poput Ibrahima Tanka koji je sada prvotimac Javora, odnosno Ričarda Odade na kojem je zarađeno kada je prodat u MLS. 

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag

AFRIKAAA....a rezultati duplo golo,mrsss

Gagula

Kupuju igrače, pomeraju utakmice na tri meseca, sve ne bi li pobedili Partizan. Baš jadan fudbal u Srbiji

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC