• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pustila klinca u Primeru! Španci kupili Mirka - otkriveno i za koliko!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde karijeru nastavlja u Španiji.

 Mirko Nikolašević potpisao za Kadiz Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prodala talentovanog krilnog napadača Mirka Nikolaševića (18), nakon sezone koju je brzonogi fudbaler odigrao u Prvoj ligi Srbije, na pozajmici u Grafičaru. Nekadašnji omladinac kluba bio je prije dvije sezone dio tima koji je u crveno-bijelom dresu igrao Ligi šampiona za mlade, ali nije uspio da stigne do prvog tima, već je kao novo pojačanje predstavljen u španskom Kadizu!

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine i već je promovisan u Španiji, a Crvena zvezda će od ovog transfera zaraditi 300.000 evra. Imajući u vidu da je Nikolašević prethodne sezone u Prvoj ligi Srbije postigao pet golova u dresu Grafičara, možda je moglo da se "izvuče" i više novca za talentovano krilo iz Bačke Palanke!

Ostaje da se vidi da li u Kadizu planiraju odmah da ukažu šansu mladom srpskom ofanzivcu ili kao čeka kaljenje u rezervnom timu. Konkurencija u ekipi je jaka, a Nikolašević bi eventualno mogao da se izbori za šansu da u napadu igra sa legendarnim Alvarom Negredom.

Ekipa Kadiza takmiči se u elitnom rangu španskog fudbala i trenutno zauzima 13. poziciju na tabeli. Kroz istoriju su dres ovog kluba nosili brojni srpski fudbaleri. Najsvježiji primjer je nekadšnji napadač Partizana Ivan Šaponjić, a prije njega su u klubu iz Andaluzije nastupali Filip Malbašić, Dejan Lekić, Đorđe Jovanović, Aleksandar Pantić, Ranko Despotović, Miloš Bogunović, Nenad Mirosavljević, Aleksandar Ilić, Mirko Vojinović i Bratislav Đorđević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC