• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci pogurali Škote, a Poljaci Albaniju na EURO!

Autor Dragan Šutvić

Svuda iznenađenja i preokreti.

 euro 2024 kvalifikacije španija škotska poljska albanija Izvor: Profimedia

Vidjeli smo prvo kiks Švajcarske protiv Bjelorusije, potom poraz Hrvatske od Velsa, a i u ostatku kvalifikacija za Euro 2024. godine se zakuvalo! Turska je iskoristila ovaj poraz Hrvatske i trijumfom nad Letonijom 2:0 golovima Akguna i Tosuna potvrdila plasmna na Euro! Nakon pobjede od 1:0 nad Hrvatima u prošlom kolu sada imaju 16 bodova na vrhu svoje grupe, po šest više od Velsa i Hrvatske sa po 10 bodova.

Poljaci su sebi napravili ogroman problem remijem sa Moldavijom 1:1. Poveli su gosti, a onda je Sviderski nekako izjednačio, ali je ovaj remi ostavio Poljsku na trećem mjestu grupe E, a pogurao je Albaniju ka Euru. Na dva kola do kraja Albanija ima 13 bodova, Češka 11, Poljska 10, a Moldavija 9, pritom Poljaci do kraja još igraju samo sa Česima kući. Albanija igra sa Moldavijom u gostima naredni meč i mogla bi pobjedom tu da obezbijedi Euro!

Španci su muku mučili sa Norveškom, ali je na kraju gol Gavija bio dovoljan za pojbedu 1:0 i osim što su sebe time kvalifikovali za Euro to su uradili i sa Škotskom i iz grupe A dalje idu "Furija" i ostrvska selekcija.

Rumunija je došla jako blizu Euro nakon što su naše komšije rutinski savladale Andoru 4:0. Golovima Sančiua, Hadžoja, Marina i Komana dobili su malenu iberijsku selekciju i tako došli na vrh grupe I sa 16 bodova. Iskoristili su kiks Švajcarske koja ima bod manje, dok je Izrael na 11 bodova, ali ima čak dva meča manje odigrana od Rumuna.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC