• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski slavio u mostarskom derbiju: "Plemići" riješili sve u prvom poluvremenu, Jakovljević dvostruki strijelac

Autor Haris Krhalić

Zrinjski je savladao Velež rezultatom 3:0.

 zrinjski Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

U zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige BiH, fudbaleri Zrinjskog su na svom terenu nanijeli bolan poraz gradskom rivalu, ekipi Veleža rezultatom 3:0. „Plemići“ su pitanje pobjednika riješili u prvom poluvremenu u koje smo vidjeli sva tri gola, a zanimljivo da su sva tri postignuta nakon prekida.

ZRINJSKI - VELEŽ 3:0 (3:0)
/Ćuže 6, Jakovljević 36, 45+1/

"Plemići" su silovito krenuli u meč, a do vođstva su stigli već u šestom minutu. Tomislav Kiš ubacio je loptu iz slobodnog udarca, a najviši u skoku je bio Mario Ćuže – 1:0.

Zrinjski je nastavio sa opsadom gola „rođenih“, a drugi pogodak vidjeli smo u 36. minutu. Tarik Ramić šutirao je sa ruba 16 metara, Osman Hadžikić odbranio ovaj pokušaj, a onda lopta stiže do Slobodana Jakovljevića koji je imao lak zadatak – 2:0.

Samo dva minuta kasnije Zrinjski je mogao i do trećeg gola, ali udarac Kiša fenomenalno zaustavlja Hadžikić. Velež je najbolju priliku u prvom dijelu imao je minut prije kraja, kada je udarac Nermina Haskića iz velike blizine, fenomenalno zaustavio Marko Marić uz pomoć prečke.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, „plemići“ su stigli i do trećeg gola. Kiš je izveo korner, jedan fudbalera Veleža glavom prebacio loptu na drugu stativu, gdje se našao Jakovljević i postigao svoj drugi pogodak danas.


U drugom poluvremenu nismo vidjeli golove, a vrijedi izdvojiti šansu Veleža iz 74. minuta kada je nakon centaršuta Haskića, Guliašvili pogodio stativu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC