• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Borcu spremno dočekuju derbi sa Sarajevom: Pritisak postoji, ali ovakve utakmice nas uvijek dodatno inspirišu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije osam pobjeda u nizu, pred Banjalučanima je novi izazov - zaostali meč 2. kola Premijer lige BiH, u kojem će u srijedu od 19 časova ugostiti Sarajevo.

 DSCN5508.JPG Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac iz Banjaluke osvojio je maksimalna 24 boda u posljednjih osam utakmica, pa u sjajnom raspoloženju dočekuje derbi sa Sarajevom, koji će biti odrigran u srijedu od 19 časova na Gradskom stadionu.

Reprezentativna pauza dobro je došla "crveno-plavima" da se maksimalno pripreme za zaostali duel 2. kola Premijer lige BiH. I ne samo taj meč, neko izuzetno paklen raspored u nastavku sezone, s obzirom da ih redom očekuje pet velikih derbija. Poslije Sarajeva, ugostiće Zrinjski i Široki Brijeg, zatim gostovati Sarajevu, a onda dočekati Željezničar.

Svjestan je strateg Banjalučana Vinko Marinović da njegovu ekipu očekuju veliki izazovi do kraja kalendarske godine, ali kada se borite za najviši plasman, drugačije ne može.

"Ostvarili smo ono što smo zacrtali u proteklom ciklusu - imali smo dobar niz pobjeda, pa sutrašnju utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju. I Sarajevo je u posljednje vrijeme podiglo formu, igraju dobro, brzo, direktan fudbal. Posjeduju i individualni kvalitet u svojim redovima, ali mi u posljednje tri utakmice nismo primili gol. Osim toga, bili smo efikasni, tako da će i to dodatno uticati na naše samopouzdanje u momentima koji su bitni u ovakvim utakmicama", istakao je Marinović u najavi sutrašnjeg derbija.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako ističe da postoji pritisak, naročito poslije osam uzastopni pobjeda i očekivanja svih da se serija poveća na devet utakmica, nada se da će njegov tim uspjeti da odgovori zadatku na najbolji mogući način.

"Sama derbi utakmica uvijek sa sobom nosi određeni psihološki pritisak, tako da će i sutra biti veoma bitno da budemo maksimalno skoncentrisani. Obično u tim derbijima i detalji odluče meč, a nadam se da će oni biti na našoj strani. Uz podršku publike, želja nam je da dođemo do cilja koji priželjkujemo", dodao je trener Borca.

Njegovo mišljenje dijeli i Jovan Nišić, koji se u prethodnom periodu ustalio u startnoj postavi "crveno-plavih".

"Derbi uvijek nosi poseban značaj, kako psihološki za nas igrače, tako i za navijače. Mene i moje saigrače takve utakmice inspirišu. Najljepše je igrati takve mečeve, gdje postoji pritisak, ali naša publika će biti uz nas. Želio bih ovom prilikom da pozovem sve Banjalučane da sutra dođu u što većem broju i podrže ekipu. Igrački smo u veoma dobrom momentu, u seriji pobjeda, pa ćemo i sutra težiti ka tome. To je naš cilj", poručio je Nišić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ovaj 25-godišnji Beograđanin pohvalio je i narednog rivala.

"Gledao sam Sarajevo, i oni su dobra ekipa, pobijedili su u derbiju u prošlom meču i sigurno će ovdje doći puni samopouzdanja. Ali, na nama je da od prvog minuta uđemo sa dobrim intenzitetom i pokažemo im da je ovo naša kuća i da želimo da osvojimo sva tri boda", podvukao je nekadašnji igrač Teleoptika i Voždovca.

Marinović na ovom meču neće moći da računa na već duži period povrijeđenog čuvara mreže Nikolu Ćetkovića, te Slobodana Đekića i Envera Kulašina, koji se oporavljaju od povreda. Oni se polako uključuju u rad, ali još nisu potpuno spremni.

ZAOSTALI MEČ I U MOSTARU

Još jedan derbi na programu je u srijedu. Meč najvećih mostarskih rivala, Zrinjskog i Veleža, zakazan je za 18.30 na stadionu "Pod Bijelim brijegom", a radi se o zaostalom meču 3. kola Premijer lige BiH.

Duel na Gradskom stadionu sudiće Mateo Musa iz Čitluka, a pomagaće mu Hasan Nanić (Bužim) i Goran Ilinčić (Prijedor).



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC