• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriven Piksijev bonus za plasman na EURO: Selektor Srbije će biti nagrađen milionskom sumom

Fudbalski savez Srbije (FSS) dobiće lijepu premiju od UEFA za plasman na Evropsko prvenstvo, a već je ranije dogovoreno i da lijep dio kolača pripadne selektoru.

 Piksijev bonus za plasman na EURO Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru (3:1) u odlučujućoj utakmici kvalifikacija i na korak je od plasmana na Evropsko prvenstvo. Da bi se to i zvanično potvrdilo, moraćemo da sačekamo oktobar i meč Crne Gore i Litvanije u kome navijamo da fudbaleri sa Baltika ne izgube, ali i ako "sokolovi" slave - dovoljno nam je da dan kasnije osvojimo bod protiv reprezentacije Bugarske u Leskovcu.

"Najbolje da će Bugari da me sapletu!", poručio je selektor Stojković duboko uvjeren da će Srbija otići na Evropsko prvenstvo, prvi put još od 2000. godine. A kada se to i zvanično potvrdi, slijedi još veće slavlje nego ono koje smo vidjeli u kafani, pošto će lijep novac stići i na račun Fudbalskog saveza Srbije.

Svaka reprezentacija koja se plasira na Evropsko prvenstvo dobiće od UEFA 9.500.000 evra, a kako prenosi "Informer" lijep dio kolača dobiće i Piksi. Prema ugovoru koju ima sa FSS, Piksi će dobiti 12 odsto novca od premije, što će reći da je njegova nagrada za plasman Srbije na EURO tačno 1.140.000 evra. To je otprilike i njegova godišnja plata, pošto isti izvor prenosi da selektor zarađuje 1,2 miliona evra godišnje bez premija.

Posebne premije biće ustanovljene i za rezultate na Evropskom prvenstvu gdje se očekuje i da će ih voditi isti selektor, iako nije dao decidan odgovor o ostanku na klupi Srbije. Međutim, prema klauzuli u ugovoru koji traje do kraja godine, Piksiju će automatski biti produžen ugovor do kraja Evropskog prvenstva.

"Nije bilo priča o produženju ugovora, kome da pričam? Imaš ove utakmice.To nije bio prioritet. Moj ugovor ističe 31. decembra, dakle na kraju godine. Tako da, ne znam, možda ćete da imate drugog selektora, otkud znam. Nikad se ne zna, svašta je moguće. Mogu dvije strane da se ne slože, da se dogovorimo da se izljubimo. Mislim da svi treneri imaju to ako se kvalifikuješ da se produžava, ako ne - onda je aufiderzen", kazao je Piksi na pitanje o svom ostanku na klupi reprezentacije Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garibaldi

Nadjite malo promućurnije novinare.Odlučujuća utakmica a na korak od plasmana.Jel baba ili žaba,odlučite se novinaru i uredniče😉😂🤣

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC