• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska političarka udarila na Benzemu: Oduzmite državljanstvo i Zlatnu loptu izdajniku!

Autor Milutin Vujičić

Objava francuskog fudbalera Karima Benzeme podigla je mnogo prašine u javnosti.

 Francuska političarka traži da se Benzemi oduzme državljanstvo Izvor: Profimedia/AFP/Franck Fife

Francuski fudbaler Karim Benzema objavio je podršku Palestini u ratu sa Izraelom i od tada je pod velikim pritiskom javnosti. Ne samo da su se mnogi navijači okrenuli protiv njega, nego i političari. Tako je prvi ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Dermanan optužio Benzemu da podržava "Muslimansku braću", kako je rekao terorističku organizaciju, zbog čega je fudbaler najavio tužbu, dok tome nije kraj.

Sada je francuska političarka Valeri Bojer tražila da se Karimu Benzemi oduzme francusko državljanstvo, s obzirom na to da je inače porijeklom Alžirac. Takođe, političarka iz redova konzervativne stranke Republikanci je poručila i da Benzemi treba da bude oduzeta i Zlatna lopta za 2022. godinu.

"Karim Benzema je javno podržao Palestinu, a ministar Žerald Dermanan je potvrdio da je povezan s organizacijom Muslimanska braća. Podsetimo, ta organizacija je političko-religijski pokret koji ima misiju da uvede islamske zakone širom sveta. To je pokret koji želi ukidanje demokratije", tvrdi političarka Bojer i potom dodaje da je vrijeme da Benzema što pre bude kažnjen kako ne bi mogao kao uticajni sportista da "širi propagandu".

"Ako su riječi ministra zaista tačne, sankcije protiv Karima Benzeme jednostavno moraju biti pokrenute što je prije moguće. Prvo bi mu trebalo oduzeti Zlatnu loptu, a zatim i državljanstvo. Ne možemo da prihvatimo da čovjek s dvostrukim državljanstvom, a koji je svjetski poznat, obezvređuje i izdaje našu državu".

Podsjetimo, nekadašnji fudbaler Liona i Real Madrida već nekoliko mjeseci igra u Saudijskoj Arabiji za Al Itihad i jedan je od najpoznatijih igrača iz arapskog svijeta, dok se pored njega oglasio i Mohamed Salah.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delije Derventa

Demokratska zapada, imas pravo na mišljenje onako kako ja kazem. Ovih pogan jedna, svaki rat ste pocceli sa propagandom unapred uradjeno jos godinu dana. Podiilibpola Afrike i zarobili i vi bi nekome govorili sta da govori i uvodio sankcije, Hamas jedna

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC