• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejvid Bekam se oprostio se od najveće legende Engleske: Zbog Ser Bobija sam igrao za Mančester junajted!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dejvid Bekam se oprostio od Čarltona, fudbalera koji je imao poseban uticaj na njegovu karijeru preko oca.

 Dejvid Bekam dobio ime po Bobiju Carltonu Izvor: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

Najbolji engleski fudbaler svih vremena Bobi Čarlton preminuo je u 87. godini, saopštila je njegova porodica. Od legendarnog igrača Engleske i Mančester junajteda, koji je osvojio sve što se može osvojiti, opraštaju se redom svi na Ostrvu. Jedan od prvih koji se oglasio na društvenim mrežama je Dejvid Bekam, još jedna legenda "crvenih đavola".

Interesantno je da je Robert Bobi Čarlton bio omiljeni fudbaler Dejvidovog oca, a koliko voli njega i Junajted govori i to što je srednje ime njegovog sina - Robert. Tako je Bekam još kao dijete od 12 godina stigao u mlađe kategorije Mančester junajteda gdje je odmah imao priliku da upozna "svog" imenjaka, a potom je kod Aleksa Fergusona takođe došao do svih mogućih trofeja koje "nudi" klupski fudbal.

"Sve je počelo sa Ser Bobijem... On je razlog zašto sam dobio priliku da zaigram za Mančester junajted. Zauvijek ću biti zahvalan čovjeku po kome sam dobio ime, nekome na koga sam se ugledao i nekome ko je bio heroj mnogima širom svijeta, ne samo u Mančesteru i Engleskoj gdje je osvojio Svjetsko prvenstvo 1966. godine", napisao je Bekam.

"Bobi je bio pravi džentleman, porodični čovjek i nacionalni heroj. Danas nije samo tužan dan za Mančester junajted i Englesku, nego je tužan dan za fudbal i sve ono što je predstavljao. Naše misli su usmjerene ka njegovoj porodici, supruzi, tri kćerke i njegovim unucima. Počivaj u miru, Ser Bobi", napisao je Dejvid Bekam na svom Instagramu oprostivši se od legendarnog fudbalera Engleske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC