• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo najbolji engleski fudbaler svih vremena!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni Bobi Čarlton preminuo je u subotu, prenose mediji u Engleskoj.

 Preminuo Bobi Čarlton Izvor: Graham Hunt/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, legenda Engleske i Mančester junajteda, Ser Bobi Čarlton (86) preminuo je u subotu, saopštila je porodica. U kratkom saopštenju navodi se da Bobi - svjetski šampion sa Engleskom i evropski šampion sa Junajtedom - preminuo rano ujutru, okružen članovima svoje familije.

"Sa velikom tugom prenosimo vijest da je Bobi Čarlton preminuo u ranim jutarnjim časovima u subotu, okružen svojom porodicom. Porodica želi da prenese zahvalnost svima koji su brinuli o njemu, kao i ljudima koji su ga voljeli i poštovali. Zahtijevamo da se u ovom trenutku poštuje privatnost porodice", navodi se u saopštenju.

Bobi Čarlton ponikao je u mlađim kategorijama Mančester junajteda i za seniorsku ekipu igrao je punih 17 godina. Nastupio je na 758 mečeva i postigao 249 golova, a godinama je bio i kapiten kluba. Svojevremeno je bio član najčuvenijeg generacije Junajteda koja je nakon meča sa Crvenom zvezdom u Beogradu krenula na put u Englesku, a zatim doživjela stravičnu avionsku nesreću u Minhenu. Tom prilikom poginuo je veliki broj fudbalera tima, a Čarlton je u narednim godinama bio lider potpuno nove ekipe koja je na "Old Trafordu" stvarana.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je 106 puta i postigao je 49 golova, a nacionalni tim vodio je i do jedinog pehara sa Mundijala. Davne 1966. godine Englezi su osvojili Svjetsko prvenstvo, a Bobi je tokom turnira postigao tri pogotka. Takođe, na Evropskom prvenstvu dvije godine kasnije bio je dio engleskog tima koji je zauzeo treće mjesto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC