• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važna pobjeda Sarajeva u Konjicu: Igman promašivao, bio nadomak boda, a onda je autogol presudio (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon 1:1 u prvih 45 minuta u duelu Igmana i Sarajeva, gledali smo uzbudljivo drugo poluvrijeme, u kojem su gosti u finišu stigli do kompletnog plijena

 Sarajevo pobijedilo Igman u Konjicu 2:1 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Poslije remija sa Borcem u Banjaluci, tim Simona Rožmana na drugom uzastopnom gostovanju stigao je do kompletnog plijena.

U duelu sa favorizovanim Sarajevom, Igman se pokazao kao veoma čvrst protivnika, ali je na kraju pred svojim navijačima ostao bez bodova, primivši gol, tačnije autogol, u 89. minutu.

IGMAN - SARAJEVO 1:2 (1:1)
/Bodul 30 - Anđušić 14, Buturović 89 ag/

Iako su domaći bolje otvorili utakmicu i prvi zaprijetili preko Denkovića, prvu pravu priliku gosti su pretvorili u vođstvo.

U 14. minutu Hasić je poslao jednu dubinsku loptu, Anđušić ju je sjajno primio i okrenuo se, te se odlično snašao i iz teške situacije zatresao mrežu domaćih.

Nedugo nakon vođstva Sarajlija, zaprijetio je ponovo Denković, a na drugoj strani prvo Renan Olivera, a zatim i strijelac jedinog gola Anđušić, ali se rezultat tada nije promijenio.

Ali jeste na isteku pola sata igre. Lopta je bila u posjedu Bodula, koji se odlučio da šutira iz daljine. Zakačila je lopta nekog od igrača Sarajeva, malo promijenila smjer i prevarila Rogića, koji nije stigao da interveniše i rezultat je izjednačen.

Igman je u nadoknadi postigao još jedan gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Sipović je nakon prekida glavom zatresao mrežu gostiju, ali ostalo je 1:1.

Dobru priliku za drugi gol imao je Anđušić na isteku sata igre, kada je Ćeman odlično reagovao nogom i spriječio novo vođstvo Sarajlija.

Imali su nakon toga domaći šanse, Ramić i Denković su se propisno ispromašivali, pa se može reći da i domaćin može da žali za propuštenim prilikama da dođe i do kompletnog plijena.

Na kraju je stigla kazna u 89. minutu.

Kada je izgledalo da ćemo vidjeti podjelu bodova u Konjicu, Mulalić je odlično izveo korner, u gužvi pred golom Igmana Buturović je nespretno reagovao i matirao svog golmana.

  • IGMAN: Ćeman, Bešagić, Hebibović, Bodul, Čubrilo, Sipović, Đoruć, Dupovac, Denković, Pirić, Ramić. Trener: Edis Mulalić.
  • SARAJEVO: Rogić, Oliveira, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Avramovski, Anđušić, Đuričković, Buljubašić. Trener: Simon Rožman. 

PREMIJER LIGA BiH - 11. KOLO:

Igman - Sarajevo 1:2 (1:1)
/Bodul 30 - Anđušić 14, Buturović 89 ag/

Borac - Zrinjski (19.45)

Odigrano u subotu:

Sloga Meridian - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Jović 63/

Posušje - GOŠK 0:0

Željezničar - Zvijezda 09 1:0 (0:0)
/Mekić 58/

Ponedjeljak:

Tuzla siti - Velež (14.30)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC