• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Čekali smo priliku, znao sam da će jedan gol odlučiti; Budimir: Čestitke Slogi, fudbal je nekad nepravedan

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dobojska Sloga je stigla do pete prvenstvene pobjede!

 Sloga Doboj - Široki Brijeg 1:0, izjave Vlado Jagodić Marijan Budimir Izvor: MONDO

Izabranici Vlade Jagodića su u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Široki Brijeg, a jedini gol postigao je Toni Jović u 63. minutu.

"Veoma bitna pobjeda za nas, kao i sve prethodne. Ovo je četvrti trijumf u nizu za nas na domaćem terenu i igrači zaslužuju sve pohvale i čestitke. Široki Brijeg igra specifično, nismo željeli da igramo bezglavo i u tom smislu smo odradili izuzetno dobro, pogotovo na otvaranju drugog poluvremena. Oni su promijenili način igre, htjeli su da se prilagode nama, a mi smo to jasno uočili i meč je išao tako kako sam rekao svojim igračima u poluvremenu da će jedan gol odlučiti. Čekali smo svoju priliku, nismo se zalijetali, nismo razmišljali o posjedu lopte već smo željeli kad imamo loptu brzo dođemo u fazu napada. U suštini moramo biti prezadovoljni ovom pobjedom. Širokom čestitam na očekivanoj dobroj igri i kolegi (Marijanu Budumiru) želim sve najbolje. Mi smo jaki na svom terenu i znali smo šta želimo. Sabrano imamo 15 bodova, sad odmaramo i pripremamo se za sljedeći meč, a to je Sarajevo", rekao je Jagodić.

Izvor: MONDO


Strateg Širokobriježana Marijan Budimir razumljivo bio je razočaran rezultatom, ali ne i igrom svog tima.

"Čestitke mojim igračima na utakmici i čestitke Slogi na pobjedi. Fudbal je nekad nepravedan, mislim da smo u svemu danas dominirali, osim u rezultatu. Imali smo puno veći posjed, puno bolje šanse, nismo iz realizovali, a Sloga svoju jeste i uspjela je da pobijedi. Na tom im čestitam. Nemam šta da zamjerim mojim igračima, sve smo pogodili, ali falila je samo finalna realizacija. Rekao sam prije meča da moramo dati jedan ili dva gola ako mislimo nešto uzeti u Doboju. Nismo uspjeli, idemo dalje", izjavio je trener gostiju sa "Pecare".

Dobojlije su trenutno na šestom mjestu na tabeli sa 15 bodova, dok je Široki Brijeg na četvrtoj poziciji sa četiri boda više.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC