• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar dočekuje "fenjeraša", Bašić upozorava: Ni protiv jedne ekipe nismo favoriti - za nas je svaki rival težak!

Autor Dragan Šutvić

Zvijezda 09 je u dosadašnjih deset mečeva osvojila samo četiri boda (1-1-8), ali strateg Sarajlija, koji su trenutno sedmoplasirani na tabeli, navodi da taj učinak nije realna slika ekipe iz etno-sela Stanišići.

 Nermin Bašić Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Prvi rival fudbalerima Željezničara nakon oktobarske reprezentativne pauze biće premijerligaški "fenjeraš", ekipa Zvijezde 09.

Meč se igra u subotu od 20.45 časova na "Grbavici", a trener sarajevskog premijerligaša Nermin Bašić podvukao je, u najavi utakmice, da optimistično čeka početak s obzirom na kvalitetan rad ekipe u proteklom periodu.

"Dobro i puno smo radili, na intenzitetu i nekim taktičkim stvarima, individualnom dizanju performansi, kako bismo došli na bolji nivo koji će dati i bolje rezultate. Mislim da nam je jako dobro došla ta pauza gdje smo se dotakli nekih stvari za koje ranije nismo imali vremena. Dosta je tu bilo analiza, odigrali smo i dvije utakmice, tako da se nadam da će to dati i bolje rezultate u budućem periodu. Pozitivan sam, momci su dobro radili u pauzi, željno očekujem tu utakmicu, da pokušamo da se prezentujemo svojim navijačima u boljem svjetlu nego što je to bilo u proteklom periodu", rekao je Bašić na konferenciji za novinare.

Zvijezda 09 je u dosadašnjih deset mečeva osvojila samo četiri boda (1-1-8), ali strateg Sarajlija, koji su trenutno sedmoplasirani na tabeli, navodi da taj učinak nije realna slika ekipe iz etno-sela Stanišići.

"To je ekipa u stvaranju, dovodili su jako kasno igrače koji nisu prošli. Mislim da iz kola u kolo igraju bolje, da su opasni i da imaju individualce koji mogu da naprave probleme. Međutim, igramo na Grbavici, pred našim navijačima i nadam se jednoj našoj dobroj izvedbi i pobjedi koja nam je potrebna da bismo ušli u niz koji željno očekujemo nakon Evrope, da sastavimo dvije-tri utakmice koje su na našem nivou", rekao je Bašić, istakavši da Željezničar, u stanju u kojem je trenutno, nije u prilici da kaže da je favorit protiv bilo koje ekipe.

"Bez obzira ko nam dolazi, nama je težak protivnik. Moramo da budemo realni, nama je svaka utakmica teška. Jeste pritisak, ali treba svi da uzmemo malo više odgovornosti, igraš za 'Želju', igraš za navijače. Taj pritisak je više pričanje o nekim stvarima koje nisu dio terena. Treba to da ostavimo s strane i pokažemo zašto nosimo ovaj grb, zašto to uopšte zaslužujemo. Vidjeli ste i najavu naših navijača, ta sinergija je fenomenalna i vjerujem da će ti dati rezulzat, ako Bog da sutra, ali i za budućnost", istakao je Bašić.

PREMIJER LIGA BiH – 11. kolo

Subota:

Sloga Meridian – Široki Brijeg (13.30)

Posušje – GOŠK (18.30)

Željezničar – Zvijezda 09 (20.45)

Nedjelja:

Igman – Sarajevo (13.00)

Borac – Zrinjski (19.45)

Ponedjeljak:

Tuzla siti – Velež (14.30)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC