• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski fudbaler želi Srbiju za protivnika na EURO 2024: "Pobijedićemo ih 5:0"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Albanski reprezentativac Taulant Seferi provocira fudbalere Srbije uoči žrijeba koji je početkom decembra.

 Fudbaler Albanije Taulant Seferi provocira Srbiju Izvor: Instagram/taulantseferi77/taulantseferi_fangirl1/Screenshot

Fudbalski reprezentativac Albanije Taulant Seferi, inače rođen u makedonskom Kumanovu, odlučio je da iz čista mira "pecne" fudbalere Srbije. Uoči odlučujućih mečeva za Srbiju i Albaniju u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2024, ovaj fudbaler odlučio je da izazove veliku pažnju medija tako što je naglasio da bi volio da ove dvije reprezentacije igraju u grupnoj fazi na turniru u Njemačkoj. Što je i moguće na osnovu šešira...

I nije se zaustavio na tome, nego je otišao toliko daleko da želi da igra protiv Srbije jer vjeruje da bi Albanci ubjedljivo pobijedili srpske "orlove", ako se naravno i jedni i drugi kvalifikuju. "Želim Srbiju u našoj grupi na Evropskom prvenstvu da ih pobijedimo kako treba. Vjerujem da možemo doći do čiste pobjede i to rezultatom 3:0, 4:0 ili 5:0", samouvjereno je rekao Seferi.

Fudbaler iz Sjeverne Makedonije, koji je prošao sve mlađe kategorije i odigrao čak dva meča za "A" reprezentaciju ove zemlje i postao najmlađi debitant ikada, opredijelio se potom da igra za Albaniju. Debitovao je 2019. godine i od tada je upisao 16 nastupa uz tri data gola, od čega dva u tekućim kvalifikacijama. Može se reći da je jedan od najstandardnijih u ovoj reprezentaciji u ovom ciklusu jer je gotovo bio nezamjenljiv na mjestu lijevog krila.

Seferi je napadač Vorskle iz Poltave (Ukrajina), a trenutno igra za Banijas u Emiratima. Prethodno je bio član Rabotničkog, Jang Bojsa, Volena Vinterura, Ksamaksa, Tirane i Teute. Ima 26 godina i na društvenim mrežama često veliča Albaniju, pa otud ne čudi ni ova prozivka na račun Srbije.


Da bi se Albanija plasirala na Evropsko prvenstvo potreban im je samo bod iz duela sa Farskim Ostrvima i Moldavijom, dok kao što je poznato Srbiji treba bod protiv Bugarske - ako nas već Litvanija ne odvede na EP tako što neće izgubiti protiv Crne Gore u Podgorici. Podsjetimo, Srbija i Albanija sastale su se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Srpski tim je slavio u Elbasanu 2:0, dok je meč u Beogradu uprkos sramnoj provokacili sa dronom registrovan 3:0 za Albaniju.

Ovako će najvjerovatnije izgledati šeširi za žrijeb za Evropsko prvenstvo 2024:

  • PRVI ŠEŠIR: Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija.
  • DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija.
  • TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Holandija, SRBIJA, Slovenija, Hrvatska i Češka.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Italija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina, Grčka i Poljska.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC