• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je kraj italijanskog fudbala": Zbog potpisanog ugovora prijeti im katastrofa!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Gazda Napolija smatra da je Serija A napravila katastrofalan potez.

 Italijanski klubovi potpisali novi ugovor o TV pravima, u Napoliju nezadovoljni Izvor: Profimedia/Independent Photo Agency/Alamy Live News

Čelnici italijanske Serije A navodno su potpisali novi ugovor o TV pravima vrijedan čak 4,5 milijardi evra za sljedećih pet sezona, a iako je bilo mnogo "natezanja" oko sporazuma - čini se da će vrlo skoro biti ozvaničen. Italijanski mediji prenose da je dogovor postignut nakon četiri mjeseca pregovora i potpis je izglasalo 17 od 20 članova elitnog ranga, što će reći da su u najmanje tri kluba nezadovoljni.

Dogovoreno je da će klubovi po sezoni podijeliti 900 miliona evra, a radi se o nešto manjem iznosu nego što je postojeći ugovor, pišu Italijani. Utakmice će prenositi televizijske kuće DAZN i Skaj, a mnogo veći dio kolača preuzela je prva kompanija (700 miliona evra), čije je zaštitno lice Dileta Leota.

Iako se još čeka reakcija svih klubova, prva bijesna stigla je iz Napulja. Aktuelni šampion Serije A apsolutno nije zadovoljan zaključenim poslom, pa je uticajni i kontroverzni vlasnik Aurelijo de Laurentis za "Gazetu delo Sport" dao apokaliptičnu izjavu: "Ovo je potpuni poraz za italijanski fudbal. Ovi ugovori značiće smrt italijanskog fudbala", poručio je on i time zabrinuo navijače.

Pretpostavlja se da su iz Napolija željeli više novca i smatraju da će ostali klubovi - poput onih iz Engleske - imati daleko više novca na raspolaganju u narednih pet godina zbog TV prava. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC