• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi skandal u Premijer ligi - "Mančester siti će biti izbačen pet liga niže!"

Autor Dragan Šutvić

Poznati Englez ljut zbog toga što niko ne govori o finansijskim prekršajima šampiona Engleske.

 džejmi karager mančester siti će biti izbačen u šesti rang  Izvor: MONDO/Dušan Ninković/YouTube/The diary of a CEO

Bivši kapiten Liverpula Džejmi Karager (45) smatra da će Mančester siti biti "spušten" čak pet rangova engleskog fudbala ako bude osuđen zbog kršenja Finansijskog fer-pleja. Komentarišući mogućnost da Evertonu stigne kazna zbog kršenja tog pravila, on je rekao da će u tom slučaju aktuelni prvak Engleske i Evrope proći mnogo, mnogo teže.

"Premijer liga hoće da kazni Everton oduzimanjem 12 bodova zbog jedne optužbe. Mančester siti će završiti u Nacionalnoj ligi Sjever (šesti rang), ako Premijer liga krene na njega. Nevjerovatno je koliko priča 'isplivava' o situaciji u kojoj je Everton, a Mančester siti, koji ima 114 optužbi više od njega i koji se mnogo duže suočava sa tim, prolazi veoma, veoma tiho", napisao je sada stručni konsultant.

"Karamele" su optužene još u martu i odbacile su sve što im se stavlja na teret. Everton je u martu prijavio finansijski gubitak od skoro 372 miliona funti (426 miliona evra) iz prethodnih godina, a dozvoljeni limit takmičenja je 105 miliona funti. Navodno tri kluba spremaju tužbu protiv Evertona (Barnli, Lids i Lester) i zahtijevaće 300 miliona funti zbog izgubljene dobiti ispadanjem iz Premijer lige, dok je Everton ostao u njoj iako je, kako piše u "optužnici" kršio pravila.

Za to vrijeme, Mančester siti je godinama "pod lupom" disciplinaca UEFA zbog kršenja Finansijskog fer-pleja, bila mu je u februaru 2020. izrečena i dvogodišnja suspenzija iz evro-takmičenja, ali je ta presuda potom preinačena na Sudu za sportsku arbitražu (KAS) u Švajcarskoj. "Građani" su tada bili optuženi da nisu dostavili tačne finansijske informacije, da nisu svoje poslovanje uskladili sa UEFA Finansijskim fer-plejom i da nisu poštovali pravila Premijer lige koja uređuju tu oblast.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC