• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon Željezničara, Sloga Meridian "isprašila" i Sarajevo: Gosti bez prilike za 90 minuta, Jagodić presrećan

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić nije krio zadovoljstvo nakon još jednog ubjedljivog trijumfa protiv sarajevskih premijerligaša.

 FK Sloga Doboj Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Sloga Meridian zabilježila je dva trijumfa protiv sarajevskih premijerligaša, Željezničara i Sarajeva, identičnim rezultatom 3:0.

Stadion "Luke" tako je ostao neosvojiva tvrđava, s obzirom da je dobojski tim jedini u ligi koji pred domaćom publikom nije izgubio niti jedan jedini bod. A odigrao je pet utakmica.

"Pohvala mojim momcima na ovoj predstavi, ali i na svemu što rade u posljednjih četiri-pet nedjelja. Zaista nimalo nisam sumnjao. Kontrolisali smo situaciju, dali na vrijeme gol, imali dvije šanse u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu vidjeli ste da i Sarajevo ima svoje slabosti. Jesu ih svi ubrajali u favorite ovdje, ali vjerovao sam u ekipu da može odigrati upravo ovako. Zadovoljstvo mi je i hvala publici na podršci, jer dati tri gola Sarajevu, a ne primiti nijedan, dati tri gola Željezničaru, a ne primiti nijedan, velika je stvar za ovu ekipu, za grad i klub. Nastavićemo dalje, ovo je završena priča, a već od sutra spremamo se za gostovanje na 'Grbavici'", izjavio je Jagodić za TV Arena Sport nakon ubjedljivog trijumfa.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Potpuno utučen bio je trener gostiju Simon Rožman, pod čijim vođstvom je ovo bila svakako najlošija predstava fudbalera Sarajeva.

"Čestitam Slogi na pobjedi. Tek smo krenuli, a već je bilo 1:0. Na njihovu zatvorenu varijantu, nismo uspjeli da napravimo niti jedan napad. Bolan poraz, ali sutra je novi trener, idemo dalje. Oni su brzo poveli i povukli se, a na ovom terenu teško je brzo igrati. Treba pet-šest dodira da ukrotiš loptu i onda to sve ide na mlin onom ko vodi. Bili su bolji u svakom duelu, na dugim loptama, imaju fizički jaku ekipu i disciplinovani smo i teško je igrati protiv njih", rekao je slovenački stručnjak po završetku meča.

Sa nova tri boda, Sloga Meridian stigla je na diobu petog mjesta sa Veležom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC