• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEBAKL SARAJLIJA U DOBOJU: Vlado Jagodić ima recept za Sarajevo, bez obzira ko sjedi na klupi "bordo" tima! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Vidić postigao treći ovosezonski gol protiv Sarajlija, da bi goste u finišu "dokrajčili" Miloš Nikolić i Danilo Šipovac.

 Sloga Meridian Sarajevo 12. kolo Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Bez obzira ko sjedio na klupi Sarajeva, Vlado Jagodić ima recept za igru "bordo tima".

Šokirale su Dobojlije favorizovanog protivnika na "Koševu" na otvaranju sezone (2:1), kada je Mensur Dogao sjedio na klupi Sarajevo poslije odlaska Mirze Varešanovića zbog neuspjeha u Evropi, a Jagodićev tim sada je na svojim "Lukama" bio još ubjedljiviji.

Golovima Dejana Vidića, Miloša Nikolića i Danila Šipovca, Sloga Meridian u 12. kolu Premijer lige BiH porazila je Sarajevo 3:0 (1:0), te tako stigla do visokog šestog mjesta na tabeli.

SLOGA MERIDIAN - SARAJEVO 3:0 (1:0)
/Vidić 4, Nikolić 79, Šipovac 90/

Tim Vlade Jagodića stigao je do vođstva u ranoj fazi susreta, tačnije u četvrtom minutu.

Toni Jović uputio je sjajnu loptu na lijevu stranu, gdje je Dejan Vidić sjajnim volej udarcem primorao Muhameda Šahinovića na kapitulaciju.

Vidiću je ovo bio sedmi prvenstveni gol, čime se na čelu liste strijelaca izjednačio sa Nerminom Haskićem, a zanimljivo već treći protiv Sarajeva. Na otvaranju sezone Sloga Meridian šokirala je Sarajevo na "Koševu" i slavila 2:1, a oba gola tada za Dobojlije postigao je upravo Vidić.

Samo tri minuta nakon vođstva, "crveno-bijeli" mogli su i do drugog gola, ali je šut Ajdina Redžića ovaj put uspio da odbrani Šahinović.

Iako su gosti imali blagu terensku inicijativu u prvih pola sata meča, nisu uspjeli stvoriti niti jednu priliku pred golom Dobojlija.

Golman Sarajeva je i u 36. minutu spasio je svoj tim. Ponovo se Vidić našao pred golom rivala, ovaj put šutirao glavom, ali promjene rezultata nije bilo. U sudijskoj nadoknadi golu gostiju zaprijetio je i Srđan Grabež, međutim ostalo je 1:0.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

U 54. minutu nekoliko sjajnih prilika u jednom napadu imali su igrači Sloge Meridian. Šahinović je ispustio jednu loptu, par puta su domaći pokušali da matiraju golmana gostiju, ali nisu uspjeli.

Indisponiranim gostima ništa danas nije polazilo od ruke. Pokušao je njihov trener Simon Rožman da izmjenama razdrma svoju ekipu, ali gosti su bili blijedi i nisu zaslužili ništa osim poraza.

Kako se meč bližio kraju, igra domaćih bila je sve sigurnija, a vođstvo je uvećano u 79. minutu, kada se Nikolić odlično snašao u kaznenom prostoru gostiju i glavom matirao Šahinovića.

Imala je Sloga još nekoliko prilika do kraja, ali Toni Jović i Pavel Baranov, a onda još jednom i Nikolić, nisu bili precizni. Ipak, Šipovac u 90. minutu uspio je da slavlje domaćih učini ubjedljivijim. Sloga Meridian slavila je 3:0, dakle identičnim rezultatom kao nedavno protiv drugog sarajevskog premijerligaša, Željezničara.

TRADICIJA

Ni u četvrtom meču u nizu Sarajevo nije uspjelo da porazi Slogu Meridian. Samo jednom su Sarajlije do sada slavile protiv Dobojlija, i to u prvom međusobnom duelu (4:2). Od tada je Sloga Meridian slavila tri puta (1:0, 2:1 i sada 3:0) uz jedan remi 1:1.

Jagodićev tim zabilježio je novi domaći trijumf, čime je zadržao stroprocentan učinak na svom terenu i stigao do šeste pozicije u Premijer ligi BiH, sa istim brojem bodova koliko ima i petoplasirani Velež.

  • SLOGA MERIDIAN: Trako, Nikolić, Redžić, Karać, S. Dujaković, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Jović, Vidić. Trener: Vlado Jagodić.
  • SARAJEVO: Šahinović, Čataković, Hasić, Julardžija, Radović, Soldo, Aničić, Mulalić, Anđušić, Đuričković, Mustafić. Trener: Simon Rožman.

PREMIJER LIGA BIH - 12. KOLO:

Sloga Meridian - Sarajevo 3:0 (1:0)
/Vidić 4, Nikolić 79, Šipovac 90/

Borac - Široki Brijeg (16.00)

Odigrano u petak:

Igman - Željezničar 2:0 (0:0)
/Hebibović 77, Bojo 84/

Nedjelja:

Zvijezda 09 - Velež (14.00)
Posušje - Zrinjski (18.40)

Ponedjeljak:

Tuzla siti - GOŠK (14.00)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC