• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne znam kako se kaže na srpskom, ali hoćemo pobjedu! Hoze Kortes i Vinko Marinović najavili derbi sa Širokim Brijegom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca dočekuju u subotu s početkom u 16 časova ekipu Širokog Brijega u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac - Široki Brijeg najava Vinko Marinović i Hoze Kortes Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučani su u prethodnom duelu na "Pecari" slavili pobjedu rezultatom 0:2 i nikakvih nepoznanica nema, poručio je trener Borca Vinko Marinović u najavi susreta na Gradskom stadionu.

"Čeka nas još jedan derbi protiv Širokog Brijega, koji je dobra i kvalitetna ekipa. Igrali smo skoro, prije mjesec dana, znamo sve o njima i kakav kvalitet imaju, pa nas sigurno čeka teška i zahtjevna utakmica. Vjerujem da ćemo odigrati dobro i doći do našeg cilja. Dobro smo odigrali i prethodna dva meča iako smo odigrali neriješeno (protiv Sarajeva i Zrinjskog), ali imali smo dosta prilika. Sigurno na ovoj bismo trebali iskoristiti te šanse koje stvorimo i dođemo do pobjede i nova tri boda", rekao je Marinović i dodao da su pod upitnikom nastupi kapitena Srđana Grahovca i defanzivca Maksa Juraja Ćelića zbog povreda.

Kolumbijski krilni napadač Hoze Kortes takođe je svjestan kvaliteta protivnika, ali nema dilemu oko pobjednika.

"Znamo da je Široki Brijeg dobra ekipa. Pobijedili smo ih na njihovom stadionu i sada kada nam dolaze u goste sigurno da imaju dodatni motiv. Ipak, dolaze u našu kuću. Mi smo Borac i uvijek moramo dati 100 odsto od sebe da osvojimo tri boda", rekao je Kolumbijac.

Kortes se osvrnuo i na navijače na prethodnom susretu protiv mostarskog Zrinjskog.

"Na prošloj utakmici atmosfera je bila fenomenalna, vidjelo se koliko je bitna podrška publike. Ne sjećam se kako se tačno kaže na srpskom jeziku, ali su sa tribina govorili nešto u smislu 'Hoćemo pobjedu'. Svi su bili uzbuđeni, osjetio sam želju svih da osvojimo ta tri boda. Nadam se da će tako biti i ovaj put".

Prema njegovim riječima, dobrim partijama i trijumfima Borac je vratio publiku na Gradski stadion iako je startovao porazom protiv Željezničara.

"Nismo dobro krenuli, s obzirom da smo izgubili prvu utakmicu, ali to je normalno, ekipa se nije poznavala dovoljno dobro. Onda smo krenuli sa pobjedama koje su podigle naše samopouzdanje. Privukli smo publiku na stadion i dobili njihovu podršku, što nam mnogo znači u borbi za osvjajanje bodova", naglasio je Kolumbijac.

Meč između Borca i Širokog Brijega igra se u subotu s početkom u 16 časova. Direktan prenos je na TV Arena sport, a pravdu na meču dijeliće Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

PREMIJER LIGA BiH - 12. kolo

Petak:

Igman - Željezničar (14.00)

Subota:

Sloga Meridian - Sarajevo (13.30)

Borac - Široki Brijeg (16.00)

Nedjelja:

Zvijezda 09 - Velež (14.00)

Posušje - Zrinjski (18.40)

Ponedjeljak:

Tuzla siti - GOŠK (14.00)




Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC