• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca: Bili smo malo bliži pobjedi; Strateg Zrinjskog: Kad igrate protiv kvalitetnog protivnika, dobar je i bod

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Treneri Borca i Zrinjskog, Vinko Marinović i Krunoslav Rendulić složili su se u ocjeni da je derbi u Banjaluci bio odličan i da su jedino nedostajali golovi da ukupan utisak bude još bolji.

 Borac - Zrinjski 0:0 izjave Krunoslav Rendulić Vinko Marinović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na Gradskom stadionu u Banjaluci tresle su se stative, ali ne i mreže, pa su Borac i Zrinjski podijelili bodove u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krunoslav Rendulić, trener Mostaraca čestitao je igračima obje ekipe na jednoj borbenoj utakmici.

"Možda više borbenoj nego kvalitetnoj jer je ulog bio preveliki i za jedne i za druge. I mi i Borac smo najavili prije utakmice da idemo po pobjedu, na žalost nismo uspjeli da slavimo ali kad igrate protiv tako kvalitetnog protivnika u gostima, onda je i bod dobar. Mislim da je zaslužen remi jer nijedan tim nije bio toliko bolji da bi uzeo sva tri boda. Ono što treba takođe reći da su obje ekipe odigrali jako korektno, da nije bilo nikakvih ekscesa i svakako još jednu stvar treba naglasiti i pohvaliti, a to je sudijska trojka, koja je bila na visini zadatka", rekao je Rendulić.

Njegov kolega sa banjalučke klupe Vinko Marinović mišljenja je da je rezultat realan, ali da je Borac za nijansu ipak bio bliži pobjedi.

"Ova utakmica je bila pravi derbi što i jeste. Na ovom meču samo su nedostajali golovi da dodatno uljepšaju susret. Mislim da smo imali dobre prilike da postignemo gol, jednostavno nismo uspjeli i ostalo je neriješeno. Odigrali smo dosta dobru utakmicu, imali smo protiv sebe kvalitetnu ekipu, ulog jeste bio veliki, ali malo nam je falilo. Mislim da smo po šansama bili malo bliži pobjedi od protivnika. Na kraju neriješen rezultat i ono što je najvažnije da je derbi protekao u najboljem redu i da je utakmica bila zaista dobra i kao što rekoh nedostajli su samo pogoci", dodao je Marinović i na kraju poželio Zrinjskom sreću u četvrtak protiv poljske Legije iz Varšave u Konferencijskoj ligi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC