• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije lako probiti Borac! Iz Širokog Brijega pred derbi u Banjaluci: "Moramo biti opasniji u napadu"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Širokog Brijega gostuju u subotu s početkom u 16 časova ekipi Borca u Banjaluci u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac - Široki PL BiH najava izjave Izvor: NK Široki Brijeg, Facebook

Na posljednjem međusobnom duelu, Borac je slavio na "Pecari" (0:2), a duel protiv Banjalučana najavio je pomoćni trener Širokobriježana Marko Sičić i fudbaler Mate Šuto u odustvu glavnog stratega Marijana Budimira, koji je suspendovan zbog isključenja u prethodnom kolu.

"Borac je vodeća ekipa u prvenstvu, primili su najmanje golova i jako su tvrd tim. Brane se sa svim igračima iza lopte, dosta su kompaktni i nije ih lako probiti", rekao je Sičić na početku današnje konferencije za medije.

"U fazi napada imaju kvalitetne pojedince. Izdvojio bih Jovu Lukića koji je jako dobar u skoku i Zorana Kvržića koji dosta toga kreira prema naprijed. No, igrali smo nedavno, poznajemo se jako dobro i među nama neće biti velikih iznenađenja".

Prvi Budimirov pomoćnik najavio je da njegovi igrači moraju biti znatno opasniji u fazi napada kako bi mogli ugroziti domaću ekipu.

"Nastojaćemo u najboljem smislu odgovoriti na one aspekte igre u kojima je Borac kvalitetan i dobar. U fazi napada moramo biti znatno opasniji i kreirati više prilika, jer nas taj dio najviše muči u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo biti znatno opasniji po gol protivnika i na taj način se vratiti s bodovima iz Banjaluke", naglasio je Sičić, koji u Banjaluci neće moći da računa na Sirila Kpana zbog tri žuta kartona, kao i na Iliju Bagarića zbog povrede.

Šuto je istakao da uprkos maloj krizi u koju svaka ekipa zapadne u određenom dijelu sezone, vjeruje u svoje saigrače i njihov zajednički uspjeh.

"Siguran sam da se možemo izdignuti iznad toga. Svaki dan radimo maksimalno angažovano kako bi svima pokazali našu vrijednost. Vjerujem u kvalitet ove ekipe i uspjeh u derbiju. Ono loše ostavljamo iza sebe i idemo dalje. Bićemo pravi i svima pokazati da zaslužujemo biti u premijerligaškom vrhu", poručio je Šuto.

Meč u Banjaluci sudiće Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora uz pomoćnike Davora Maksimovića iz Doboja i Mirzu Demira iz Kaknja. Direktan prenos je na TV Arena sport.

PREMIJER LIGA BiH - 12. kolo

Petak:

Igman - Željezničar (14.00)

Subota:

Sloga Meridian - Sarajevo (13.30)

Borac - Široki Brijeg (16.00)

Nedjelja:

Zvijezda 09 - Velež (14.00)

Posušje - Zrinjski (18.40)

Ponedjeljak:

Tuzla siti - GOŠK (14.00)




Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC