• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon poraza od Borca, prvog u sezoni, trener Širokog Brijega nije dao izjavu - Evo šta se desilo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Po završetku derbija na "Pecari", u kojem je Borac savladao Široki Brijeg 2:0, trener Širokobriježana Marijan Budimir nije dao izjavu za TV Arenu Sport, ali se nešto kasnije pojavio na konferenciji za medije.

 Marijan Budimir Izvor: Promo/NK Široki Brijeg/Antonio Slišković

Borac je u srijedu ostvario veliku pobjedu na "Pecari", gdje je u zaostalom meču prvog kola Premijer lige BiH savladao Široki Brijeg 2:0, te tako Širokobriježanima nanio prvi poraz u sezoni, te istovremeno preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

Banjalučani su meč riješili pravim "blickrigom" - golovima Jove Lukića u 4. i Damira Hrelje u 8. minutu, burno ga proslavili, a utučeni domaćin nije uspio da se oporavi od šoka u uvodnim minutima susreta, te je ostao bez bodova.

Po završetku susreta pred kamerama TV Arene Sport pojavio se samo šef stručnog štaba banjalučkih "crveno-plavih" Vinko Marinović, dok su gledaoci kraj malih ekrana ostali uskraćeni za izjavu trenera Širokog Brijega, Marijana Budimira. Nešto kasnije, on se pojavio na konferenciji za medije, čestitao Borcu i komentarisao pomenuti susret.

Šta se, zapravo, desilo po završetku susreta, pojasnio je nekadašnji strateg mladog tima splitskog Hajduka.

"Kroz medije se provuklo da nisam htio dati izjavu nakon derbija s Borcem, ali to nije istina. Bilo mi je važnije da odem u svlačionicu i utješim igrače nakon prvog poraza i kada sam se vratio nazad da dam izjavu, oni su već bili spremili opremu. Nešto slično je bilo i protiv Sarajeva, ali tada su me pričekali", rekao je Budimir, a prenosi klupska Fejsbuk stranica.

Njemu su u tim trenucima bili mnogo važniji igrači, ali i navijači na tribinama "Pecare", od onih gledalaca koji su meč pratili putem TV prenosa.

"Važno je spomenuti i naše navijače, koji su ostali na tribinama da pjevaju i bodre igrače nakon poraza. To nam jako puno znači i želim im se zahvaliti na tome. Navijači su nas bodrili kroz sve ove utakmice i prepoznali su rad, želju i borbu na terenu, pa su zato i nakon poraza bodrili ekipu i to samo veliki navijači mogu. Zahvaljujem se 'Škriparima' i svim ostalim navijačima. Ne mogu obećati pobjede, biće uspona i padova, ali mogu obećati kako ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe i pokušati odigrati najbolje što možemo", poručio je Budimir.

Široki Brijeg već u ponedjeljak očekuje novi izuzetno zahtjevan dvoboj - gostovanje na "Grbavici" kod Željezničara, koji je u poprilično lošoj formi i očajnički traži prekid crne serije poraza.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC