• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Brazila pozvao "novog Ronalda": Tinejdžer kojeg je Real Madrid platio 37.5 miliona evra

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Upoznajte budućeg najboljeg fudbalera svijeta, Endrika.

 Endrik-sa-17-godina-u-reprezentaciji-Brazila Izvor: Profimedia/AGIF

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Fernando Diniz, koji je upravo sa Fluminenseom osvojio Kopa Libertadores, pozvao je mladog napadača Endrika (17) za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. U pitanju su vrlo zahtjevni mečevi protiv Kolumbije (17. novembar) i Argentine (22. novembar), pa će Endrik imati priliku da debituje i postane najmlađi reprezentativac još od Ronalda!

Slavni napadač je 1993. godine, sa samo 17 godina takođe, dobio poziv selektora Brazila, a sada se istorija ponavlja. Endrik važi za jednog od najtalentovanijih igrača na svijetu i Diniz, na osnovu svega viđenog, smatra da nema razloga da bilo šta više čeka i zato ga je odmah pozvao u državni tim.

U pitanju je mladi napadač Palmeirasa za koga najveći klubovi znaju već nekoliko sezona. Najbrži je bio Real Madrid koji ga je kupio još odavno za 37,5 miliona evra, pa samo čeka iduće ljeto da postane punoljetan i tako dobije "zeleno svjetlo" da zaigra za njih. Malo je reći da su napravili vrhunski potez, pošto već u ovom trenutku Endrik vredi više, a ko zna šta će tek biti za godinu dana kada i postane igrač "kraljevskog kluba".

Endrik
Izvor: YouTube/Madridista TV

U 54 zvanična nastupa za Palmeiras, Endrik je postigao 14 golova i asistirao je za još dva, tako da nije iznenađenje što ga je trener Diniz pozvao u državni tim. "On ima potencijal da postane jedan od najboljih. Ne znam hoće li uspjeti u tome, a poziv nije nikakav pritisak, nego nagrada i najava budućeg uspjeha tog dječaka", rekao je selektor.

  • Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester siti), Lukas Peri (Botafogo)
  • Odbrana: Emerson Rojal (Totenhem), Karlos Avgusto (Inter), Renan Lodi (Marsej), Bremer (Juventus), Gabriel Magaljaeš (Arsenal), Markinjos (PSŽ), Nino (Fluminense)
  • Vezni igrači: Andre (Fluminense), Bruno Gimarais (Njukasl), Daglas Luiz (Aston Vila), Žoelinton (Njukasl), Rafael Vejga (Palmeiras), Rodrigo (Real Madrid)
  • Napadači: Endrik (Palmeiras), Gabrijel Žesus (Arsenal), Gabrijel Martineli (Arsenal), Žoao Pedro (Brajton), Paulinjo (Atletiko Mineiro), Pepe (Porto), Rafinja (Barselona), Vinisijus (Real Madrid).

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC